En çok yapılan hata: Spam e-postaları neden silmemelisiniz?

İstenmeyen (spam) e-postalar şüphesiz internetteki en büyük sıkıntılardan biri. Bu tip e-postalar gelen kutunuza düştüğünde, onları hemen silmek cazip gelebilir. Ancak bu her zaman en iyi strateji olamayabilir.

En çok yapılan hata: Spam e-postaları neden silmemelisiniz?

Akıllı filtreler çoğu spam postanın doğrudan spam klasörüne düşmesini sağlar. Ancak, bazen bu istenmeyen mesajlardan bazıları yine de gelen kutunuza düşebilir. Bariz eylem bu postaları hemen silmek olacaktır. Ancak bu, spam filtrenizi eğitmek için en iyi yol değil.

Aslında spam posta kutusu, posta sağlayıcınızın filtresinin sizin neyi spam olarak gördüğünüzü öğrenebilmesi için belirlenmiş klasöre aittir. Postaları spam klasörüne taşımadan sadece silerseniz, filtre herhangi bir ilerleme kaydedemez. Bu nedenle, filtrenin öğrenebilmesi ve gelişebilmesi için spam postaları, belirlenen klasöre taşımanız daha doğru olacaktır.

Spam postalarla doğru şekilde nasıl başa çıkılır?

Gelecekte istenmeyen postaları açma riskini ortadan kaldırmak ve istenmeyen posta sayısını azaltmak için ilgili postaları istenmeyen posta klasörüne taşımanız en iyi yoldur. Posta sağlayıcısına bağlı olarak, bu işlem "sürükle ve bırak" yoluyla ya da doğrudan bir düğme aracılığıyla yapılabilir.

Bu arada, zaman zaman spam klasörüne göz atmanız ve e-postaları kontrol etmenizi de öneriyoruz. Zira bazen filtreler, önemli bir e-postayı da bu klasöre atabiliyor ve siz, o e-postanın geldiğini bile fark edemeyebiliyorsunuz.