"En dayanıklı" kompakt kamera seçildi!

Fotoğraf makinelerinde "en dayanıklı" ünvanı, büyük etkinlikte bu kameranın oldu!

"En dayanıklı" kamera seçildi

Avrupa'nın prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA, PENTAX Optio WG-2 kompakt dijital fotoğraf makinesini 2012 TIPA ödüllerinde en dayanıklı kompakt fotoğraf makinesi olarak seçti. Bu seçim öncelikle fotoğraf makinesinin olağanüstü üstün görüntü kalitesinini, zorlu hava ve koşullarında iyi dayanıklılık ve sıradışı koşullarda çalışabildiğine dayanılarak yapıldı.

TIPA (Teknik Görüntüleme Basın Derneği) çoğu Avrupa'dan olmak üzere 14 ülkeden 29 önemli fotoğraf ve görüntüleme dergilerinin baş editörleri ile teknik editörlerinden oluşan bağımsız bir organizasyon. Farklı kategoriler halinde sınıflandırılan bu yılın kazananlarına 01.04.2011 - 31.03.2012 tarihleri arasında tanıtılan tüm yeni fotoğraf ve görüntüleme ürünleri arasından karar verildi.

TIPA "Tanınmış PENTAX WG serisinin en son modelinin GPS özelliği ile (geotagging) veya bu özellik olmaksızın kullanılabileceğini belirtti. Dayanıklı kullanıma yönelik olarak üretilmiş olan fotoğraf makinesi 1,5 metre (5 feet) yükseklikten düşüşlere ve 100 kilogramlık (220 LBF) baskıya, 12 metre (40 feet) derinliğinde suya, toza ve -10° C'ye(14° F) varan soğuk hava şartlarına karşı dayanıklı. Lens 5x optik 28-140mm (35mm eşdeğerinde)zoom sağlıyor. Arka aydınlatmalı 16 MP CMOS algılayıcı, kaliteli H.264 sıkıştırmayla birlikte saniyede 30 kare hızında yüksek çözünürlüklü hareketsiz fotoğrafların çekilmesinin yanı sıra Full HD video kaydına (1920 x 1080 piksel) olanak tanıyor. 1 santimetre mesafedeki nesnelere yönelik LED ışık destekli dijital mikroskoplar ise TIPA jurisi tarafından beğeni topladı."

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları