Lazer yazıcıların devri bitti mi? Yazıcı devi, lazer yazıcılara tamamen veda ediyor!

Yazıcı dünyasının dev markası Epson, lazer yazıcı üretimini durduracağını ve artık sadece mürekkep püskürtmeli yazıcılara odaklanacağını duyurdu.

Yazıcı devi, lazer yazıcılara tamamen veda ediyor

Yazıcı devi Epson, sürdürülebilirlik sorunlarını gerekçe göstererek 2026 yılına kadar lazer yazıcı üretimini tamamen durdurmaya hazırlanıyor. Şirket, lazer teknolojisinin "baskı işlemi sırasında ısı gereksinimi ve dolayısıyla artan enerji kullanımı" nedeniyle gelişmiş sürdürülebilirliğe doğru önemli adımlar atmak için sınırlı bir yeteneğe sahip olduğunu öne sürüyor.

Şirket, bundan sonraki enerjisini mürekkep püskürtmeli yazıcılara yönlendirecek. Bunun lazere kıyasla enerji tüketimini azaltabileceğini ve mürekkep püskürtmeli yazıcıların kompakt kaplama alanı ve hafif tasarımının kullanılan kaynakları sınırlamaya yardımcı olabileceğini iddia ediyorlar. Epson mürekkep püskürtmeli yazıcılarının lazerlere göre %85'ten az daha az enerji kullandığını ve %85 daha az karbon dioksit ürettiğini belirtiyor.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, kağıt üzerine yazdırmak için ıslak mürekkep ve püskürtme kafası kullanırken, lazer yazıcılar yazdırmak için bir lazer ve kuru mürekkep (toner olarak biliyoruz) kullanıyor. Genel olarak, mürekkep püskürtmeli yazıcılar, lazer muadillerine göre boyut olarak biraz daha küçük olma eğilimindeler, ancak aynı zamanda sayfa başına biraz daha yüksek maliyetleri bulunuyor.

Bu haber, Epson'un sürdürülebilir inovasyona 100 milyar Japon yeni yapacağını duyurmasından bir yıl sonra geldi. Ancak kamuoyunun sürdürülebilirlik konusundaki en son taahhüdüne rağmen, Epson son yıllarda çevresel uygulamalarıyla ilgili bazı yoğun eleştiriler de almıştı.