HP LaserJet Tank MFP 2602sdw İnceleme

Kartuşsuz, Toner tanklı lazer yazıcı HP LaserJet Tank MFP 2602sdw modelini inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Kartuşsuz teknoloji
  • Uygun maliyetli toner dolum sistemi
  • Düşük maliyetli baskı
  • Kompakt tasarım
  • Yüksek performans
  • Üst seviye verimlilik
  • Seri çalışma temposu
  • Baskı, tarama ve kopyalama
  • Kurulum ve kullanım kolaylığı

Kartuşsuz, Toner tanklı lazer yazıcı HP LaserJet Tank MFP 2602sdw modelini inceledik. Ürün isminde kısaltma olarak geçen MFP’nin açılımı; Multi-Functional Printer, kısaca Çok Fonksiyonlu Yazıcı olduğunu ifade ediyor. Eğer ürün adında bu kodu görüyorsanız, yazıcının sadece e baskı almadığını, tarama kopyalama gibi bir yazıcıdan beklenen diğer fonksiyonları da yerine getirdiğini anlayabilirsiniz.

Evet, ülkemizde sayısı oldukça fazla olan küçük işletmelerimiz, her zaman kolaylıkla kullanabilecekleri ve kesintisiz bir şekilde, verimli çalışabilecekleri ortamlar yaratmaya çalışıyor. Ve bu ortamların vazgeçilmez oyuncusu yazıcılar. Yazıcı deyince aklımıza; baskı kalitesi ve hız geliyor ama belki de en çok kartuş ya da toneri bitmeden ne kadar süre çalışabileceğimizi sorguluyoruz. İşte tam da bu noktada yeni HP LaserJet Tank Yazıcı serisinin bugün yakından inceleyeceğimiz LaserJet Tank MFP 2602sdw modeli devreye giriyor. Bu yazıcı, sahip olduğu özelliklerle küçük işletme ve ofislerin kullanımı için ideal bir yazıcı, zira bu cihaz küçük ve mikro ölçekli işletmelerin, girişimcilerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak nitelikte özelliklere sahip. Yani ister işletmeniz için seri çalışan, baskı kalitesi yüksek ve baskı maliyetini düşürecek bir yazıcı arıyor olun, ister ev-ofisinizden tüm baskı işlerini yapabilecek ölçüde kompakt bir yazıcı arıyor olun, bu cihaz tüm ihtiyaçlarınızı optimum düzeyde karşılıyor.

Kartuşsuz, Toner Tanklı Lazer Yazıcı Serisi, HP LaserJet Tank markasıyla tüm küçük işletme sahipleri ve çalışanlarının kullanımına sunuluyor. HP LaserJet Tank, satın alındığında kutusundan toner dolu dahili tankıyla çıkıyor ve içindeki tonerle 5 bin sayfaya kadar baskı alınabiliyor, uzun süre toner yenileme gerekmeden rahatça kullanılabiliyor. Ayda ortalama 500 sayfa baskı alan bir işletme, 10 ay hiç toner yenilemeyecek diyebiliriz.

Toner bittiğinde satın alınması gereken Orijinal HP Toner Yedek Dolum Kiti, alışılagelmiş tonerlere göre çok daha uygun fiyatlı ve dolum yapması da çok kolay. Sadece 15 saniyede eliniz dahi kirlenmeden dolum yapıp, işinize ara vermeden çalışmaya devam edebiliyorsunuz! Kullanıcısı tarafından kolaylıkla doldurulabilmesi işleri çok kolaylaştırıyor, toner bittiğinde yeni bir toner alma ve biten toner kartuşunu değiştirme veya boş kartuşu dışarıda, orijinal olmayan ve güvenli bir kullanım sunmayan tonerlerle doldurma gibi işlemlerle uğraşmanız gerekmiyor.

İncelemekte olduğumuz bu yazıcı, HP’nin Kartuşsuz, toner tanklı lazer teknolojisinin son ürünü LaserJet Tank yazıcı ailesinin bir üyesi. Ailede bunun dışında daha 5 farklı model var; ürün isimleriyle belirtecek olursak, HP LaserJet Tank 1502w, 2502dw, MFP 1602w, MFP 2602dn ve MFP 2602sdn modelleri. Tam olarak kendinize göre bir yazıcı almak için HP’nin LaserJet Tank Web sitesinden diğer modellere de bir göz atmanızı öneririz. Şimdi gelelim yanımızdaki LaserJet Tank MFP 2602sdw yazıcıya.

Bu yazıcı, gerçekten küçük gövdesinin içerisinde oldukça önemli özellikler bulunduruyor. LaserJet Tank MFP 2602sdw, baskı, tarama ve kopyalama işlerini yapabiliyor. Yani hepsi bir arada çözüm sunuyor. Tüm bu baskı, tarama ve kopyalama işlerini isterseniz direkt olarak USB üzerinden bağlayacağınız bilgisayarınızdan yazıcıya aktarabilir, isterseniz yazıcıyı Ethernet portu ile ağınıza kablolu şekilde dahil ederek gönderebilir, isterseniz de cihazın Wi-Fi desteği ile kablosuz şekilde iletebilirsiniz. Pek tabii ki bir mobil uygulaması da bulunuyor. HP Smart uygulamasını telefonunuza indirerek, her yerden gelişmiş arama ve baskı işlerinizi yapabilirsiniz.

LaserJet Tank MFP 2602sdw, lazer baskı teknolojisini kullanıyor. Renkli baskı özelliği yok, siyah tek renk baskı yapıyor ve bunu gerçekten çok hızlı yapıyor. Dakikada tam 22 sayfa bastırabilen yazıcı, böylece dakikalar içinde bir top kağıdı basabiliyor. Hızlı çift taraflı baskı, 50 bin sayfalık görüntüleme tamburu ve HP Wolf Essential güvenlik koruması gibi önemli özellikleri de var. Alttaki kağıt giriş tepsisi 250 sayfa kağıt alabiliyor, baskı çıkış tepsisi ise 100 sayfa tutabiliyor. Ayrıca üst kısmında bir de besleyici bulunduruyor; buraya da 40 sayfa kağıdı koyabiliyorsunuz. Kağıt tepsisinin üzerindeki kapakta bir LCD ekran yer alıyor. Bu ekran üzerinden ayarlarınızı kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Ne demiştik? Bu cihaz daha az maliyetle daha fazla baskı alma olanağı tanıyor, değil mi? LaserJet Tank MFP 2602sdw, 5 bin sayfaya kadar baskı alabilmeniz için tank içerisine önceden doldurulmuş Orijinal HP Toneri ile geliyor. Yani bu yazıcıyı kutusundan çıkarttığınızda 5 bin sayfaya kadar baskı alabiliyorsunuz. Hemen yazıcının ön yüzünde, çıkış tepsisinin sol yanında görülen ışıklı gösterge iki dikey çizgi, toner tankının doluluk seviyesini gösteriyor. Bu çizgilerden her biri 2 bin 500 sayfa baskı anlamına geliyor. 2 bin 500 sayfaya kadar baskı aldığınızda, bu çizgilerden biri sönüyor; 5 bin sayfaya kadar baskı aldığınızda da diğeri. Peki, toneri nasıl dolduracaksınız? Bilirsiniz, yazıcıların pek çoğunda bu büyük sorun; elinize, üzerinize, masanıza, yazıcının kenarlarına toner dağılabiliyor ve kirlilik yaratıyor. Ancak HP, LaserJet Tank yazıcı ailesinde toner doldurmayı şahane şekilde basite indirgemiş ve asla tonerin dökülmesi, bulaşması gibi bir sorun yaşamıyorsunuz. Bunu birazdan uygulamalı olarak birlikte yapacağız. Ancak önce gelin yazıcıdan 2 bin 500 adet baskı alalım.

HP LaserJet Tank MFP 2602sdw’nin performansını ve toner dolumunun nasıl yapıldığını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Evet, 2 bin 500 adetlik baskıyı aldık. Elbette sizlere göstermek için boş baskı da almadık, hazır elimizin altına bu denli hızlı bir yazıcı gelince CHIP Dergisi’nin tashihlerini yapmak üzere kullandık ve dergide diğer ihtiyaç duyduğumuz baskıları aldık. Ve evet, 2 bin 500 baskı aldığımızı artık gerek basılan sayfalarda, gerekse toner ışığında görebiliyoruz. Buradaki şeritlerden biri sizin de görmüş olduğunuz gibi söndü. Şimdi toneri yeniden doldurma zamanı.

Piyasada LaserJet Tank MFP 2602sdw için 2 adet yedek dolum kiti mevcut ve belirttiğimiz gibi bildiğimiz tonerlerden çok çok daha uygun fiyata satılıyor. Bunlardan biri 2 bin 500 baskılık HP 154A Siyah Orijinal LaserJet Tank Toner Dolum Seti, diğeri ise 5 bin baskılık HP 154X Siyah Orijinal LaserJet Tank Toner Dolum Seti. Şimdi bizim ihtiyacımız 2 bin 500 sayfalık olanı. Dolum işlemi dediğimiz gibi çok basit şekilde yapılıyor ve sadece 15 saniyede tamamlanıyor.

Toneri doldurmak için önce yazıcının kapağını kaldırıyoruz, 2 bin 500 baskılık toneri alıp önce çalkalıyoruz, sonra kapağını açıp, yazıcının kapağı altındaki hazneye yerleştiriyoruz. Sonra buradaki kilidi çeviriyoruz ve yavaşça tüpü sıkıyoruz. Tüp tamamen boşaldıktan sonra tekrar kilidi kapatıyor ve boşalan tüpü çıkartıyoruz. Evet, hepsi bu kadar.

Gördüğünüz gibi toner bitince ışığı sönen üstteki çizgi de tekrar yandı, kısaca gösterge tonerin dolu olduğunu gösteriyor. Aslında ikinci çizgi de sönene kadar baskı alabilirdik ancak çekim için ilk 2.500 sayfayı bitirdiğimizde dolum yaparak sizlere göstermek istedik. Yeniden baskıya başlayabiliriz.

Sonuç

Evet, sizlerin de gördüğü gibi HP LaserJet Tank MFP 2602sdw oldukça akıcı bir şekilde çalışıyor ve toner dolumu da çok basit biçimde yapılabiliyor. Gerçekten çok hızlı, baskı kalitesiyle de gayet başarılı bulduğumuz bir model oldu. Toner dolumundan bahsetmiyoruz bile, zaten sizler de gördünüz. Sonuç olarak değerlendirdiğimizde HP LaserJet Tank MFP 2602sdw, kartuşsuz, 5 bin sayfaya kadar toneri içinde olması dolayısıyla yüksek baskı kapasitesine sahip olması, seri çalışması, baskı kalitesinin fazlasıyla iyi olması ve toner tankı dolum sistemiyle toner maliyetinden büyük ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olmasıyla önemli bir yazıcı modeli olmuş. Eğer bu tip bir cihaza ihtiyacınız varsa mutlaka yakından değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Bu arada önemli birkaç not daha iletelim: Standart olarak 2 yıl garanti süresine sahip olan HP LaserJet Tank Yazıcılara, satın alındıktan sonra hp.com.tr/3YilGaranti adresinden kayıt yaptırıldığında garantinizi ücretsiz birşekilde 3 yıla uzatabiliyorsunuz. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra sürdürülebilirliğe önem verdiğini de belirtmeden geçemeyeceğiz. Energy Star sertifikasına ve Epeat Silver listesine girmeye layık görülen HP LaserJet Tank Yazıcı, otomatik çift taraflı baskı özelliği ve ömür boyu görüntüleme tamburunun yanı sıra yüzde 17'ye kadar daha küçük boyutta optimize edilmiş tank tasarımına da sahip. Ayrıca yazıcıda kullanılan HP Toner Yeniden Yükleme Seti de yüzde 90'a kadar atık tasarrufu sağlıyor.

HP LaserJet Tank MFP 2602sdw ile ilgili daha fazla bilgiyi HP’nin LaserJet Tank WEB Sitesinden alabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP LaserJet Tank MFP 2602sdw
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
90
İşlevler Baskı, tarama, kopyalama
Baskı Teknolojisi Lazer
Baskı Hızı Dakikada 22 sayfa
Renk Siyah tek renk baskı
Besleyici 40 sayfalık otomatik belge besleyici
Kağıt Giriş Tepsisi 250 sayfa
Baskı Çıkış Tepsisi 100 sayfa
Kontrol Paneli LCD ekran
Bağlantılar Hi-Speed USB, Ethernet, Wi-Fi 6, Wi-Fi Direct, Bluetooth-LE