Eski cebinizi güvenlik kamerası gibi kullanın

Eski cebinizi, herhangi bir PC'ye ihtiyaç duymayan, yetenekli bir güvenlik kamerasına dönüştürüyoruz

Eski cepten güvenlik kamerası

Evde olmadığınızda gözünüz arkada kalıyor, ancak güvenlik kamerası kurulumu konusunda kendinize güvenmiyor musunuz? Kullanmadığınız bir akıllı telefon veya tablet varsa, hiç para harcamadan uzaktan izleyebileceğiniz bir güvenlik kamerasına sahip olabilirsiniz.

Eski akıllı cepleri web kameralarına dönüştürmeye yönelik yazılımlardan daha önce bahsetmiştik. Ancak bu yazımızda resimleri depolamak için merkezi bir PC'ye ihtiyaç duymayan Salient Eye'ı ele alacağız.

Google Play'den indirilebilen Salient Eye, güvenlik kamerası uygulamalarının aksine, sürekli olarak fotoğraf çekiyor ve herhangi bir hareket gördüğünde yüksek sesli bir alarm çalıyor. Bunun ardından görüntüler, cihazınıza kaydediliyor ve önceden belirlediğiniz kişiye eposta veya kısa mesaj gönderiliyor.

Düşük güç tüketimi sayesinde pildeyken 10 saat çalışabilen Salient Eye, Android'li telefonları ve tabletleri destekliyor. Hareket algılandığında, fotoğrafta hareketin bulunduğu noktalar kırmızı renkle vurgulanıyor.

Salient Eye'ın kurulumu

Salient Eye'ın kurulumu

Başlamak için uygulamayı çalıştırın ve Settings ekranına gidin. Burada Disarm Password seçeneği yoluyla bir parola ayarlayın ve Camera seçeneğini kullanarak hangi kamerayı kullanacağınızı belirleyin.

E-mail settings altında eposta adresinizi yazdıktan sonra, kısa mesaj uyarılarını da kullanmak istiyorsanız, SMS settings altından bir telefon numarası girin. Ağ bağlantısı kesildiğinde, pil azaldığında veya güç kaynağında sorun olduğunda telefonunuza uyarı gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Burada en önemli sayfa ise, fotoğrafların yükleneceği Event Page. Kutucuğu işaretlediğinizde fotoğrafların çevrimiçi olarak yükleneceği bir sayfa oluşturmuş olacaksınız.

Davetsiz misafirlerin fotoğraflarını epostayla almak istediğinizi belirtmek üzere, ana ekranda görünen eposta simgesine dokunun. Şimdi uygulamayı devreye sokmak için ekranın ortasındaki kamera lensi simgesine dokunun. Bunu yaptıktan sonra odadan çıkmanız için 30 saniyeniz olacak. Bu sayıyı ayarlardan değiştirmeniz mümkün.

Salient Eye, herhangi bir hareket algıladığında alarm sesi devreye girecek ve davetsiz misafirin fotoğrafları karşıya yüklenecektir. Eposta ve SMS uyarılarını açtıysanız, bu fotoğrafları çevrimiçi olarak görebileceğiniz bağlantılar size ulaşacak.

Sailent Eye'ın diğer cihazlarda olup bitenleri öğrenmenizi sağlayan bir uygulaması da var. Ücretiz Sailent Eye Security Remote uygulaması sayesinde uyarıları beklemeden, olup bitenleri uzaktan izleyebilirsiniz.

Google Play bağlantısı: Sailent Eye

Okuyucu Yorumları