Eski Microsoft CEO'su Ballmer'dan iPhone İtirafı!

İlk iPhone için söyledikleri halen unutulmayan eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer, kendi zamanında büyük bir hata yaptığını işte böyle itiraf etti!

Çok konuşulacak iPhone itirafı!

Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer, iPhone 2007'de ilk çıktığında yaptığı ünlü yorumlarla ilgili tekrar konuştu.

Steve Jobs'un ilk iPhone'u tanıtmasının kısa bir süre ardından Microsoft CEO'su Ballmer'dan telefon hakkındaki görüşleri sorulmuştu. Ballmer, şunları söylemişti: "500 dolar mı? Tamamı ödenekli mi? Plan dahilinde mi? Bunu söylüyorum çünkü (iPhone) dünyanın en pahalı telefonu. Ve klavyesi olmadığından iş müşterilerinin ilgisini çekmiyor. Bu yüzden çok iyi bir eposta makinesi değil. ... Şimdi, her sene milyonlarca ve milyonlarca telefon satıyoruz. Apple ise senede sıfır telefon satıyor. Altı ay içinde dünyanın açık arayla en pahalı telefonu, piyasada olacak."

Emiliy Chang ile yeni röportajında ise Ballmer, Apple'ın taşıyıcı destekli modelini överken, ilk hamleyi kendilerinin yapması gerektiğini itiraf etti. Ballmer, şöyle devam etti: "Telefonları operatörler yoluyla destekleme modelini düşünmüş olmak isterdim. İnsanlar, iPhone'ların satmayacağına dair sözlerimden alıntı yapmayı seviyorlar. 600 - 700 dolarlık fiyat çok yüksekti ancak Apple, iş modelinde yaptığı yenilik ve telefonu aylık telefon faturasına yerleştirmesi sayesinde başarılı oldu."

Ballmer, Microsoft'un telefon ve tablet işine daha erken girmemiş olmasının bir hata olduğunu itiraf ederken, firmayı donanım işine taşıma kararının, kurucu ortak Bill Gates ile ilişkilerinin bozulmasına katkıda bulunduğunu tekrar etti. Microsoft'un 2012'de çıkan Surface RT tableti firmayı zarara uğratsa da, Surface serisi şu an gayet iyi bir performans gösteriyor.

Okuyucu Yorumları