eSpora Özel Telefon Duyuruldu! İşte Red Magic Mars

10GB RAM'li mobil oyun canavarı akıllı telefonlara hazır mısınız? İşte Red Magic Mars!

10GB'lık oyun canavarı cep

Mobil oyunculuk önümüzdeki dönemde çok farklı bir çehreye bürünecek. Bunun ilk emarelerini şu andaki mobil cihaz ve mobil oyunlarda görüyoruz zaten. PUBG ve Fortnite gibi oyunların akıllı telefonlara gelmesi ile beraber mobil platformların da E-spor alanında yer almaya başlaması kaçınılmaz. Elbette bu yolda akıllı telefonların da daha fazla güç kazanması gerek. Bunun da yolu mobil oyunculuğa özel akıllı telefonlardan geçiyor.

Yakın zamanda bu yönde birkaç önemli model gördük. Bunlar arasında Honor Play adından en çok söz ettiren akıllı telefon olurken, şimdi de Nubia'dan yeni bir model geldi. Yeni oyun telefonunun adı Red Magic Mars. Peki, Red Magic Mars'ın özellikleri neler, oyunculara neler sunuyor?

10 RAM'li akıllı telefonlar geliyor

10 RAM'li akıllı telefonlar geliyor

Son dönemde akıllı telefonlarda 10 GB RAM'li modeller duymaya başladık. Bunlar arasında en çok konuşulan model kuşkusuz Oppo Find X modelinin 10 GB varyantıydı. Bu modelle ilgili halen söylentiler devam ederken, bir diğer konuşulan 10 GB RAM'li model Vivo Xplay. Ancak bu telefonun da şimdilik iptal edildiği biliniyor. Xiaomi Mi Mix 3 ise 10 GB RAM ile geçtiğimiz ekim ayında tanıtılmıştı. Bu 3 telefon da yüksek RAM kapasitesi ile göz doldursa da Red Magic Mars gibi bir oyun telefonu değil. Zira Red Magic Mars tamamen mobil oyunculuk özelinde geliştirilmiş.

Nubia Red Magic Mars, şu anda en yüksek RAM kapasitesi sunan sektörün ilk mobil oyun telefonu. Bu arada Nubia'nın ZTE'nin alt markası olduğunu da belirtmekte fayda var. Çinli şirketin duyurduğu Red Magic Mars, 10 GB RAM ve Snapdragon 845 işlemcisiyle yüksek performans sözü vermesinin yanında tasarım ve fonksiyonelliğiyle de oyunculara özel bir model.

Oyunculara özel tasarım

Oyunculara özel tasarım

Oyunculara özel renkler olarak kabul edilen siyah ve kırmızı renkleri tasarımına taşıyan Red Magic Mars, agresif hatlarıyla dikkat çekici duruyor. 6 inç büyüklüğünde ekranıyla da geniş bir oyun alanı sunan telefon, yine oyunculara özel RGB ışıklandırmayı da içeriyor.

Telefonun oyunculara özel olmasını sağlayan etkenler arasında, kuşkusuz telefonun tasarımına gamepad öğelerinin eklenmesi de bulunuyor. Üst kenarlarında kapasitif shoulder butonlara yer veren telefon, ayrıca kendine özel aksesuarlarıyla da oyunculara özelleştirilebilir bir deneyim sunuyor. İsterseniz ek joystick ve benzeri cihazlarla Red Magic Mars'ın kullanımını zenginleştirebiliyorsunuz.

Red Magic Mars Türkiye'ye gelecek mi?

Red Magic Mars Türkiye'ye gelecek mi?

Red Magic Mars'ın diğer teknik birimlerinden de bahsedersek, telefonda 3800 mAh kapasitesinde bir bataryanın yer aldığını, Snapdragon 845 işlemciye bağlı olarak Adreno 630 grafik biriminin bulunduğunu ve 256 GB'lık depolama alanını içerdiğini söyleyebiliriz. Ayrıca telefonda elbette ön ve arkada kamera da mevcut ve bunlar da 16 MP ile 8 MP olarak yer alıyor.

Nubia Red Magic Mars, Android 9.0 Pie işletim sistemi kullanıyor, ancak RedMagic OS tabanlı bir arayüze sahip. 420 Euro civarında bir fiyatı olan Red Magic Mars'ın aralık ayında piyasada olması bekleniyor, ancak Türkiye'de görebileceğimizi pek sanmıyoruz. Son olarak Red Magic Mars'ın yine oyunculara özel bir soğutma sistemine sahip olduğunu ve yüzde 117'lik bir soğutma kabiliyetine sahip olduğunu belirtelim. Elbette bu, tanıtımda söylenen değer. İnceleme şansımız olursa, bunu da deneyimleyeceğiz.

Okuyucu Yorumları