Eutelsat'tan Ultra HD deneyimi!

1080p'den dört kat fazlasını sunan 4K deneyimi, bu Ultra HD kanalı üzerinden Avrupa'ya sunulacak!

4K yayınlar evinize geliyor!

Televizyon ve sinema endüstrileri gelişimlerini Ultra HD (4K) yönünde ilerletirken, Eutelsat Communications, EUTELSAT 10A uydusu üzerinden Avrupa için özel gösterim Ultra HD kanalı başlatacağını duyurdu. 4K formatında çekilen ilk içeriklerin gönderimi, 8 Ocak 2013 tarihinde başladı. 8 milyon piksel ile HDTV'nin dört katı çözünürlük sunan Ultra HD (4K), izleme deneyiminde bir sonraki adım olmaya hazır.

Eutelsat'ın bu yeni kanalı, yapım şirketleri, abone sistemine dayanan televizyon operatörleri, (içerik) hak sahipleri ve televizyon seti üreticileri gibi, yayıncılık zincirinde 4K alanında uzmanlık edinmek isteyen herkese fayda sağlamak amacıyla düşünüldü. Yeni kanal saniyede 50 kareyle kademeli modda çalışmasının yanı sıra, MPEG-4 ile enkodlanmış ve 4 Quad HD akışla saniyede 40 Mbit hızla gönderi yapacak. Eutelsat, Paris yakınındaki Rambouillet'daki teleportundan EUTELSAT 10A uydusuna yapılacak olan iletim için, yayıncılık sektörüne video sıkıştırma çözümleri sunan ATEME firmasıyla çözüm ortaklığı kuruyor.

Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur, şunları söyledi;

"4K alanındaki bu yeni adım, Eutelsat'ın yayıncılıkta son 20 yılda aralarında dijital televizyon, HDTV ve 3D gibi yenilikler olan yeni dönüm noktalarına ulaşma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Yayıncılık sektöründeki bütün oyuncular arasında doğru zamanda ve sağlam bir işbirliği, bu yenilik karşısında başarıya gitmenin kilit noktalarından biri olacak... Ultra HD platformunu, Türkiye ve çevresinden de alınabilecek şekilde, Avrupa'ya sunuyor olmaktan ötürü çok memnunuz."

Okuyucu Yorumları