Evlerde yüksek hızlı internet dönemi

TP-Link, CeBIT 2014'de yüksek hızlı kablosuz ağ çözümlerini tanıtıyor!

Evlerde yüksek hızlı internet

TP-LINK, 10-14 Mart 2014 tarihleri arasında Almanya'da yapılan CeBIT 2014 fuarında yüksek hızlı kablosuz ağ çözümlerini tanıtıyor. En yeni teknolojilerle donatılmış, yeni standartları destekleyen TP-LINK ürünleri ile evde HD video, online oyun keyfi için yüksek hızlı kablosuz internet ağları oluşturulabiliyor.

Evlerde ve küçük ofislerde yüksek hızlı kablosuz ağlar için yepyeni ürünlerini Salon 13, 20 nolu standında sergileyen TP-LINK, yeni kablosuz ağ standardı olan ac destekli yeni modellerini de görücüye çıkardı.

TP-LINK'in CeBIT 2014'de sergilediği ürünler arasında ac destekli router'lar ile powerline adaptörler öne çıkıyor. Toplamda 1900Mbps kablosuz bağlantı hızına ulaşabilen, çift kanallı TP-LINK AC1900 model router, farklı ve şık tasarımı ile CeBIT'te en ilgi çeken ürünler arasında yer alıyor. Alışılmış router'lar gibi yatay değil dik olarak durabilen bir tasarımda olan ürün, beyaz kasası ve üzerinde bulunan üç şık anteni ile yeni nesil router'ların öncüsü konumunda. Şık tasarımının yanında çok gelişmiş teknik özelliklerle de donatılmış olan ürün, yeni kablosuz ağ standardı olan ac'yi destekliyor ve kablosuz ağ hızını çok yükseltiyor.

Elektrik hattını kullanarak evde ya da ofiste interneti her odaya taşımayı sağlayan yeni powerline adaptör kiti olan TP-LINK TL-WPA4230 da CeBIT'te TP-LINK standında görülebiliyor. 300 Mbps hızında kablosuz olarak ağa bağlanmayı sağlayan bu yeni powerline adaptör seti, elektrik hattı üzerinden veri iletiminde de 500Mbps hıza ulaşabiliyor. Böylece online oyun da dahil yüksek hızlı uygulamalar kesintisiz bir şekilde yapılabiliyor. Powerline kit aynı zamanda Wi-Fi klon özelliğine de sahip. AC priz soketli yapısı ile işgal ettiği elektrik prizine yenisini sağlıyor.

TP-LINK'in CeBIT'teki standında çift kanallı yeni menzil genişleticisi (range extender) olan TL-WA3500RE'yi görmek de mümkün. Elektrik prizine takılarak kullanılan ve bu sayede her yere taşınabilen ürün, önceki modellerden farklı olarak siyah renkli bir kasaya sahip. Kurulumu çok basit olan ürünü acemi kullanıcılar da çok rahat kurup kullanabiliyor ve ev ya da ofislerdeki kablosuz ağın ulaşamadığı ölü noktalara internetin ulaşmasını sağlıyor. Ürünün önemli özelliklerinden biri de çift kanallı (2.4GHz ve 5GHz bandları) olması.

Akıllı telefonlardan ağ yönetimi

Akıllı telefonlardan ağ yönetimi

Akıllı telefonlardan ağ yönetimi

Yüksek hızlı kablosuz ağ için çok geniş yelpazede, şık tasarımlı ve kaliteli ürünler sunan TP-LINK'in CeBIT'te tanıttığı geniş ürün ailesinin bir diğer üyesi olan TP-LINK Archer C5 router, ac standardını destekleyen yeni modellerden biri. Çift kanallı Gigabit kablosuz router olan ürün, toplamda 1350Mbps kablosuz hıza ulaşabiliyor. TP-LINK'in kullanıcı dostu yaklaşımı sonucunda geliştirdiği özel yazılım ile akıllı telefonları router yönetici olarak kullanmak mümkün. Bu model de bu uygulamaya destek veriyor. iPhone ya da Android telefonlara indirilen ücretsiz TP-LINK Tether uygulaması ile ağ yönetimi son derece kolay hale geliyor.

CeBIT'te tanıtılan TP-LINK ürünleri arasında çift kanallı modem/router'lar da yer alıyor. Yeni TD-W9980 ve TD-W9980B modelleri fuarda öne çıkanlar arasında. Çift kanallı Gigabit VDSL2 modem olan bu ürünler, birden fazla cihaz alma gerekliliğini ortadan kaldıran çok yönlü çözümler.

Zengin ürün çeşidine sahip olan TP-LINK'in dış mekan çözümleri de dahil en yeni modelleri CeBIT 2014'de katılımcıların beğenisine sunuluyor. Tanıtılan modellerin 2014 yılı içinde Türkiye'de de satışa sunulacağı açıklanıyor.

Okuyucu Yorumları