NASA, modern bilim insanlarını şaşkına çeviren "garip bir şeyin" gerçekleştiğini açıkladı

ABD Uzay Ajansı NASA, modern bilim insanlarını şaşkına çeviren "garip bir şeyin" gerçekleştiğini açıkladı. Bu keşif, evren hakkında bugüne dek bildiklerimizi de alt üst edebilir.

NASA, "garip bir şeyin" gerçekleştiğini söylüyor

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları, modern bilim insanlarını şaşkına çeviren "garip bir şeyin" gerçekleştiğini açıkladı.

NASA tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre bu tuhaflık, "muhtemelen yepyeni fiziği içeren garip bir şeyin olduğu fikrini" destekleyen, evrenin genişleme hızı üzerine bir araştırmayı içeriyor. Açıklamada belirtilene göre bu en son gariplik, “karanlık enerji” çalışmasındaki atılımları takip ediyor.

NASA, karanlık enerjiyi "evrenin genişlemesini hızlandıran gizemli bir itici güç" olarak tanımlıyor.

NASA, evrenin genişlemesinin Hubble gökbilimcilerinin başlangıçta tahmin ettiğinden daha hızlı olduğu düşünüyor. Yeni verilerin saniyede 73 kilometrelik bir genişleme hızı göstermesi sebebiyle bu keşif, Hubble Teleskobu'ndan toplanan ve evrenin saniyede 67,5 kilometre hızla genişlediğini öne süren önceki verileri sorguluyor.

Bilim insanları, yerel evrenin genişleme hızı ile ilkel evrenin genişleme hızı arasındaki farka dair bir açıklama yapamıyorlar ve açıklamada belirtilene göre bu durum, cevabın evrenin henüz açığa çıkarmadığımız ek fiziğini içerebileceğini öne sürüyor.

Hubble teleskopunun yıllar içerisinde topladığı veriler bilimi ciddi bir ölçüde ilerletmiş olsa da, bu yeni sorunun cevabı için kısa bir süre önce fırlatılan James Webb Uzay Teleskopu’nun toplayacağı verilerin incelenmesi gerekebilir…