F1 sürücüleri, golf oyuncularına karşı: Netflix'ten sıra dışı bir canlı spor müsabakası geliyor

Netflix, Formula 1 sürücüleri ve PGA Tour oyuncularını karşı karşıya getiren canlı bir golf turnuvası olan "The Netflix Cup" ile seyirciyle buluşuyor.

Netflix'ten sıra dışı bir canlı spor müsabakası geliyor

Netflix, F1 yarışlarının artan küresel popülaritesinden ve Formula 1 ile elde ettiği son başarıdan yararlanmak istiyor: Drive to Survive dizisiyle yakaladığı başarıyı, kendisi için bir ilk olan canlı bir spor etkinliğiyle taçlandırmak istiyor. Ama bu Formula 1 yarışı değil.

Netflix akla hayale gelmeyecek bir şey yapıyor: F1'i golfle birleştirerek The Netflix Cup adında canlı bir profesyonel golf turnuvası düzenliyor. Netflix'in ilk canlı spor etkinliği, Drive to Survive dizisindeki F1 sürücüleri ile PGA Tour oyuncularını karşı karşıya getirecek.

Netflix Cup 14 Kasım'da Las Vegas, Nevada'daki Wynn Golf Kulübü'nden yayınlanacak. Bu Netflix için sadece sportif bir ilk değil, aynı zamanda Love is Blind'ın başarısız 4. sezon buluşmasından bu yana Netflix'in ilk büyük canlı yayın etkinliği.

Netflix'in kurgusal olmayan sporlardan sorumlu başkan yardımcısı Gabe Spitzer yaptığı açıklamada, "Spor dizilerimizin dünyanın dört bir yanındaki spor liglerine ve müsabakalarına olan hayranlığı nasıl artırdığını görmeyi seviyoruz" dedi.

Netflix, "Thursday Night Football" ile Amazon, MLB ve MLS sözleşmeleriyle Apple'ın yanı sıra canlı spor yayıncılığı dünyasına giren en son yayıncı oldu.

Etkinlikte Formula 1'den Alex Albon, Pierre Gasly, Lando Norris ve Carlos Sainz yarışacak. PGA TOUR tarafında ise Rickie Fowler, Max Homa, Collin Morikawa ve Justin Thomas bulunuyor.

İlk uluslararası canlı yayının ardından Netflix, Kupa'yı platformda isteğe bağlı olarak sunulan bir video olarak tutmayı planlıyor. Yayının süresi hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi. Ancak 18 delikli golf oyunlarının çoğu dört ila beş saat sürüyor.

Platformun uluslararası canlı yayın ve bu düzeyde beklenen izleyici konusunda sınırlı deneyimi olduğu için bu iddialı bir plan. Love is Blind 4. sezonun yeniden bir araya gelmesiyle, izleyiciler yayına Doğu saatiyle akşam 9'dan sonra, yani yayının başlaması planlanan saatten bir saat sonrasına kadar erişemedi.