Facebook Küçüklere Yönelik Chat Uygulaması Yapabilir

Facebook, Snapchat'e rakip olacak ebeveyn kontrollü bir chat uygulaması geliştiriyor olabilir!

Facebook yeni uygulama peşinde!

Snapchat gençlerin ve küçüklerin arasındaki popülerliğini sürdürürken, Facebook onları kendi iletişim uygulamalarını kullanmaları konusunda teşvik etmeye çalışıyor. The Information'daki bir habere göre, ana Facebook uygulamasının içindeki kod, yeni ve henüz görmediğimiz bir chat uygulamasına işaret ediyor.

Yine tahminen, bu uygulamanın ismi Talk. Koddan anlaşıldığı kadarıyla, içinde küçüklerin kimlerle konuşabileceğini ayarlamaya izin veren ebeveynlere yönelik ayarlar var. Koddaki bir satır çocukların ebeveynleriyle Messenger'da konuşacağını yazıyor. Diğer bir satırda da küçüklerin kendisine yönelik bazı özelliklere referanslar var gibi. Koddaki bir yorumda şöyle yazıyor, "Çocuklar "Talk" daki yaratıcı özellikleri kullanarak arkadaş ve aileleriyle oyun oynamaya ve eğlenceli maskeleri paylaşmaya bayılıyorlar".

Snapchat, 158 milyon günlük kullanıcı sayısıyla, hala en büyük mesajlaşma uygulaması. Facebook'un sahip olduğu WhatsApp, Instagram Stories ve hatta Facebook'un kendisinden daha çok, kaybolan fotoğraf özellikleriyle Snapchat kullanılıyor.

Muhtemel Talk uygulaması, kodda yazdığına göre, muhtemelen 13 yaş ve üzeri yaş sınırına sahip olacak ve bir Facebook profili gerektirmeyecek. Bu özellik de çocuklardan ziyade ebeveynlere hitap ediyor.

Sıkı ebeveyn kontrollerine sahip çocuklara yönelik bir uygulama, büyüklerin içinin rahat etmesini sağlayabilir ama Talk'ın Snapchat'in yerini alması pek kolay görünmüyor. Facebook'un ana uygulamasındaki bu kodlar, uygulamanın yayınlanacağının bir onayı değil. Facebook'un bu tahminler üzerine yorum yapması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları