Facebook, Messenger Görüşmelerinizi Dikizliyor

Cambridge Analytica skandalı ile başlayan zincir reaksiyon, sonunda Messenger'a kadar ulaştı!

Facebook, Messenger'ı dikizliyor

Facebook, bazı kullanıcıların tam da düşündüğü gibi Messenger'ı da "dikizlediğini" itiraf etti. Messenger görüşmeleriniz gizli de olsa, otomatik algoritmalar içeriği tarıyor ve eğer bir kullanıcı görüştüğü kişiyi şikayet ederse, gerçek bir çalışan görüşmeleri inceleyebiliyor.

Facebook'un Cambridge Analytica skandalı ile başı büyük belaya girmişti, ancak bu olay ardından devrilen domino taşları gibi platformla ilgili bir çok sıkıntılı konu da su yüzüne çıktı. Şimdiyse mesajlarımızın da casusluğa maruz kaldığını öğreniyoruz.

Potu Kıran Zuckerberg'in Kendisi

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Vox ile yaptığı bir söyleşide Facebook'un Myanmar'da propaganda yaymak için kullanıldığını söyledi. Zuckerberg'e gelen rapora göre sistem bu ülkede "Messenger aracılığıyla sansasyonel mesajlar yayıldığını algıladı". Zuckerberg böyle bir durumda sistemin devreye girdiğini ve bu tip mesajların önün kesildiğini açıkladı.

Kısacası Facebook kurucusunun kendisi, Messenger'daki mesajlarınızın tarandığını ve hatta gerekli görüldüğünde gerçek insanlar tarafından incelendiğini, bu da yetmezmiş gibi engellenebildiğini itiraf etti.

WhatsApp'a da güvenmiyorsanız ve alternatif bir mesajlaşma uygulaması arıyorsanız Telegram veya Signal kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları