Facebook, Parolaları Düz Metin Olarak Saklamış

Facebook'un milyonlarca kullanıcının parolasını şifrelemeden, "düz metin" olarak sakladığı ortaya çıktı!

Facebook'ta parola skandalı

Yeni bir rapora göre Facebook, milyonlarca kullanıcının parolasını düz metin olarak sakladı. Daha kötüsü çalışanlar, bu parolalar arasında kolayca arama yapabiliyordu.

İncelemeyi gerçekleştiren kıdemli bir çalışana göre Facebook, şu sıralarda çalışanlarının geliştirdiği uygulamalardaki güvenlik açıklarını araştırıyor. İnceleme kapsamında şu ana kadar 200 milyon ile 600 milyon arasında Facebook kullanıcısının parolalarının Facebook sunucularında saklanmış olabileceğini, bunların 20.000'den fazla çalışan tarafından aratılabilir durumda olduğunu ortaya çıkardı.

Sosyal dev, henüz kaç parolanın, ne kadar süreyle açığa çıktığını araştırıyor. Düz metin parolaların 2012'ye kadar dayandığı belirtiliyor. Erişim günlükleri, yaklaşık 2.000 geliştirici veya mühendisin parolaları içeren dokuz milyon dahili sorgu gerçekleştirdiğini gösteriyor. Bununla birlikte Facebook'tan yazılım mühendisi Scott Renfro, parolaların kasıtlı olarak arandığına veya bu bilginin kötüye kullanıldığına dair bir işarete şimdiye dek rastlamadıklarını söylüyor.

Sorundan etkilenen kullanıcıların, parolalar dışarı sızmadığından parolalarını değiştirmesine gerek olmadığı söyleniyor. Bununla birlikte Facebook, "yüz milyonlarca Facebook Lite kullanıcısını, milyonlarca diğer Facebook kullanıcısını ve on binlerce Instagram kullanıcısını" uyarmaya hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları