Facebook Reels özelliği, yeni yeteneklerle genişliyor: "Reels ile Paylaşma" özelliği hazır!

Facebook Reels, yeni özelliklerle genişlemeye devam ediyor. Meta'nın son sürprizi "Reels ile Paylaşma" özelliği oldu...

Facebook için "Reels ile Paylaşma" özelliği

Meta, birkaç ay önce içerik oluşturucuların izleyici sayılarını artırmalarına yardımcı olmak için Facebook Reels özelliğinin 150'den fazla ülkeye genişletildiğini duyurmuştu. Kısa biçimli videoları insanların bulması ve paylaşmasını kolaylaştırmak amacıyla Meta, şimdi de geliştiricilerin, üçüncü taraf uygulamalarda hazırladıkları videoları doğrudan Facebook'ta yayınlamalarına izin vermek amacıyla yeni bir "Reels ile Paylaşma" özelliğini sundu.

Reels ile Paylaşma oldukça basit çalışıyor. Kullanıcılar, video içeriklerini indirme ve daha sonra yükleme ihtiyacını ortadan kaldırarak, tek bir düğmeye dokunarak sorunsuz bir şekilde Reels oluşturabiliyor ve paylaşabiliyor. Meta, yeni özelliğin insanların Facebook'ta büyümesine ve yeni kitlelere ulaşmasına yardımcı olduğuna inanıyor.

Meta'nın blog yazısında açıkladığı üzere, Reels ile Paylaşma, üçüncü taraf uygulamaların doğrudan Facebook'ta hikayeler yayınlamasına izin veren popüler Hikayeler ile Paylaşma özelliği üzerine kurulu. Reels’i doğrudan Facebook'ta paylaşma özelliği hem Android hem de iOS geliştiricileri için şu anda erişilebilir durumda. Meta, geliştiricilerin bu özelliği entegre etmelerine yardımcı olmak için özel bir bilgilendirme sayfası yayınladı.

Meta'nın söylediğine göre bazı üçüncü taraf uygulamalar bu özelliği şimdiden entegre etmiş durumda. Popüler isimlerin arasında Smule, Vita ve VivaVideo yer alıyor. Meta, önümüzdeki günlerde daha fazla geliştiricinin yeni özelliği entegre etmesini umuyor.