Facebook'ta "Telif hakkı" şakasına inanmayın!

Facebook'ta amacı muhtemelen bizlerle dalga geçmek olan bu gönderiyi paylaşmayın!

Yeni Facebook yalanı!

Facebook'ta son günlerde paylaşılmaya başlanan "gizlilik uyarısı"nın sahte olduğu anlaşıldı. "Privacy Alert Notice" başığıyla ortaya çıkan İngilizce gönderide belirli bir metni kopyalayıp, paylaşmanız isteniyor. Bunu yaptığınızdaysa iddiaya göre gizliliğiniz bir anda yeni bir seviyeye geçiş yapıyor.

Sahte güvenlik uyarısında şu cümleler yer alıyor (çeviri): "Facebook'un yeni kurallarına cevap olarak tüm kişisel bilgilerimin, illüstrasyonlarımın, karikatürlerimin, tablolarımın, profesyonel fotoğraflarımın, videolarımın vb. telif hakkının sahibi olduğumu beyan ederim. Bunların ticari kullanımı için her zaman yazılı iznime ihtiyaç vardır."

Yasal bir dille yazılmış izlenimi veren sözde "uyarı" içerisinde metnin gerçek gibi görünmesini sağlayacak kanun referanslarına rastlamanız bile mümkün. Şakanın amacı bilinmese de, Facebook'un medyalarınızın sahibi olmak gibi bir iddasının bulunmadığını hatırlatalım. ABC News'a göre Facebook yetkilisi Andrew Noyes, bu tür açıklamalara rastladıklarını, ancak Facebook'ta yayınladığınız fotoğraf gibi şeyleri sahiplenmediklerini söylüyor.

Olmayan bir sorunu onarmaya çalışır gibi görünen bu tür paylaşımları dikkate almayıp, onu paylaşanları uyarmakta fayda var.

Okuyucu Yorumları