Facebook, TV Reklamlarına da El Atıyor!

Facebook, kazandığı parayı daha da arttırmak için yeni bir yol bulmuş gibi görünüyor...

Facebook'un dafa da zengin olma planı!

Facebook, reklamdan elde ettiği gelirleri daha da genişletmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Recode'da yer alan habere göre sosyal ağ, TV üzerinde gösterilecek reklamlar satmaya hazırlanıyor. Buna göre Facebook, aralarında Apple TV ve Roku'nun da yer aldığı internete bağlanabilen cihazlarda oynatılacak video reklamlar göstermeye hazırlanıyor.

Firma henüz bu reklamların formatı ve uzunluğu açısından nihai bir karar vermemiş olsa da, ilk denemelerin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Recode'a konuşan bir sözcü bu testlerin Facebook ekibine söz konusu video reklamları Audience Network üzerinden ulaştırmanın en iyi yolunu belirlemelerinde yardımcı olacağını ifade etti.

Sosyal ağ, kullanıcıların hem IP adreslerinden hem de Facebook hesaplarından yararlanarak olabilecek en uygun reklamları onlara ulaştırmayı hedefliyor. Facebook böylece, videoların ve video oynatma servislerinin de giderek yaygınlaşmasının yardımıyla bu alanda da etkili bir reklam açısından etkili bir platform hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları