Facebook'un Windows 10 Uygulaması Kapanıyor

Facebook, "çöküyor" gibi şikayetler gelen ve pek güncellemediği uygulamasını kapatacağını duyurdu!

Facebook'tan Windows 10'a veda

Windows 10 kullanıcıları, yakında Facebook'a bakmak için sadece Facebook web sitesini kullanabilecekler, çünkü sosyal platformun Windows 10 uygulaması şubatın sonunda kapatılacak.

Gelişme, bir Facebook kullanıcısının uygulamanın 28 Şubat'ta kapatılacağına dair bir eposta almasıyla ortaya çıktı. Facebook'tan gelen mesajda şunlar yazıyor:

"Windows için Facebook masaüstü uygulamasını kullandığınızdan, bu uygulamanın 28 Şubat 2020 Cuma günü çalışmayı durduracağını bilmenizden emin olmak istedik. Tarayıcınızdan www.facebook.com adresine giriş yaparak tüm arkadaşlarınıza ve sevdiğiniz Facebook özelliklerine erişmeye devam edebilirsiniz.

En iyi deneyim için, yeni Microsoft Edge dahil desteklenen tarayıcıların en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun."

Windows 10 uygulamasının büyük bir kitlesi olmadığını tahmin ediyoruz, bu yüzden Facebook'un uygulamayı kapatması sürpriz değil. Uygulamanın düzenli olarak güncellenmediği de biliniyor. Microsoft Store'da uygulamanın yorumlarına baktığınızda ise "korkunç", "sorunlu" gibi şikayet içeren yorumlara sıkça rastlıyorsunuz. Facebook, bu uygulama yüzünden kulağına gelen sesleri artık duymazdan gelmek yerine, uygulamayı kapatmayı tercih etmiş görünüyor.

Microsoft'un uygulama mağazasının büyük bir uygulama tarafından daha terk edilmesi ise yazılım devi için iyi bir gelişme değil. Bu arada, Facebook'un Messenger uygulamasının mağazada hayatını sürdürdüğünü belirtelim.

Okuyucu Yorumları