Facebook'tan Sızıntılara Karşı 'Gizli Polis'

Facebook 'gizli polis' kullanarak bilgi sızdıran çalışanları yakalamanın peşine düştü!

Facebook'un gizli yüzü

Facebook'ta çalışmış olan anonim bir personelin açıklamasına göre şirket "gizli polisler" kullanarak sızıntı yapması muhtemel şüphelileri yakalamaya çalışıyor. Bahsi geçen personel, Facebook'un anti-sızıntı sistemine hedef olduğunu fark etti ve hakkında delil toplandığını fark etti.

Anonim personel yapılan bir röportajda şunları söyledi: "Ne kadar çok şey bildiklerini fark etmek dehşet verici bir duygu. Facebook'u ziyaret ettiğinizde sıcak ve misafirperver 'dünyayı değiştiriyoruz ve 'sizi önemsiyoruz' duygusuna kapılıyorsunuz. Ancak eğer onların istemediği bir şey yaparsanız, Mark Zuckerberg'in gizli polisiyle yüz yüze geliyorsunuz."

Anonim personel, yükselme için sırada olduğu söylenerek soruşturmacılar ile bir toplantıya çekildiğini söyledi. Toplantı odasına vardığında, şirketin soruşturma yöneticisi Sonya Ahuja ile yüz yüze geldi. Toplantıda anonim çalışana kendi aldığı ekran görüntülerini, tıkladığı ve hatta imlecini üzerinden geçirdiği linkleri gösterdiler. Ayrıca ellerindeki kanıtlara göre onun dışarıdan bir gazeteciyle iletişime girdiğini söylediler.

Röportaj şu şekilde devam etti: "Facebook'a ilk girdiğinizde transparanlık sizi şaşırtıyor. En başta erişmenize gerek olmayan bir çok şey bir anda size emanet ediliyor. Bu büyük sorumluğa karşılık olarak, eğer çizgiyi aşarsanız böcek gibi eziliyorsunuz."

Facebook temsilcisi Bertie Thomson şirketi savundu ve diğer şirketlerin de çalışma ortamı soruşturmalarında işletme kayıtlarını kullandıklarını söyledi.

Facebook'un kullanıcılarından topladığı verilerin miktarını ve detayını düşünürsek, çalışanları hakkında bu kadar derin bilgileri eşelemesi çok da beklenmedik bir hareket değil.

Okuyucu Yorumları