Facebook'u Dondurma ve Silme Arasındaki Fark

Facebook hesabınızı dondurunca ne oluyor, hangi bilgiler görünmeye devam ediyor? Peki ya hesabınızı tamamen silerseniz ne olur? İşte cevaplar...

Facebook'u Dondurma ve Silme Arasındaki Fark

Facebook'un son yıllarda yaşadığı skandallar, gizlilik ve güvenlik konusunda ciddi endişelere yol açtı. Yaşananlar sonrasında sosyal platformlarda yayılan #DeleteFacebook yani Facebook'u silme kampanyası, Facebook için ciddi sayıda kullanıcı kaybı anlamına geliyordu.

Skandallar sonrasında Facebook hesabınızı siz de silmek istiyor olabilirsiniz. Ancak bundan emin değilseniz, bir yol daha var: Hesabınızı dondurmak. Peki bu tam olarak ne anlama geliyor?

Hesabı Silmek ve Dondurmak Arasındaki Fark

Hesabı dondurma, Facebook'u tamamen terk etmek konusunda emin olmayan kullanıcılar tarafından kullanılan seçenek. Sosyal medyaya ara vermek istiyorsanız, bu iyi bir seçenek olabilir.

Facebook hesabını silmek ise daha kalıcı bir seçenek. Hesabınızı silerseniz, aynı hesabıa geri dönemezsiniz ve verileriniz silinir. En baştan başlamanız ise elbette mümkün

Dondurduğunuz Zaman Aramada Görünür müsünüz?

Hayır, bu durumda profiliniz ve beğenmeleriniz ortalıktan kaybolacaktır.

Facebook hesabınızı silerseniz, hesabınız silinecektir ancak Facebook, bu işlem için birkaç gün süre verdiğinden hemen gerçekleşmez. Hesabınızı kapatır kapatmaz geri dönerseniz, onu tekrar etkinleştirmiş olacaksınız. Aksi halde silinmiş bir hesabın Facebook sunucularından da silinmesi 90 gün sürüyor. Bazı detaylar kalsa da kişisel tanıtıcılar kaldırılacak ve kalan verileriniz birer istatistikten ibaret olacak.

Hesabınızı Dondurunca Yorumlar Yok Olur mu?

Hayır, başkalarına yaptığınız yorumlar görünmeye devam edecektir. Facebook, hatıraları seviyor ve bunları tutmak istiyor. Hesabınız dondurulmuş durumdayken isminiz düz metin olarak görünecek ve tıklanabilen bir bağlantı olmayacaktır. Profil resminizin yerini ise varsayılan simge alacak.

Hesabınızı tekrar aktifleştirirseniz, tüm bunlar eski haline geri dönecektir.

Facebook'u kalıcı olarak silerseniz, verilerinizin 3 ayda silineceği belirtiliyor. Ancak bu, yorumların, tepkilerin ve gönderilerin tamamen silineceğini garantilemiyor.

Messenger, Facebook Olmadan Kullanılabilir mi?

Facebook'u dondururken Messenger'ı da kapamak isteyip istemediğiniz soruluyor. Burada hayır cevabını verirseniz, Messenger'daki bilgileriniz korunuyor.

Facebook'u silerseniz, Messenger'a farklı bir yöntemle giriş yapmanız gerekecek. Bunun için "Facebook'ta yok musunuz?" bağlantısına dokunun ve isminizi, telefon numaranızı girin. Adres defterinize erişim izni verdiğinizde kişilerinizle iletişim kurabileceksiniz.

Facebook'u Kapatınca Mesajlarınız Görünür mü?

Messenger'da gönderdiğiniz mesajlar, alıcının kutusuna gittiğinden cevap evet. Ancak Facebook'u silerseniz, önceki mesajlarınız sizin adınız yerine "Facebook Kullanıcısı" adlı birinden gönderilmiş olarak görünür. Mesajlarınıza cevap verilemez; aynı kişi engellemede olduğu gibi.

Facebook Nasıl Tekrar Etkinleştirilir?

Dondurulmuş bir hesabı tekrar açmak için oturum açmanız yeterli.

Dondurunca Etiketli Fotoğraflara Ne Oluyor?

Facebook, dönme ihtimalinizi düşündüğü için etiketler hayatını sürdürüyor ancak düz metin olarak görünüyor. Yani bu etiketlere tıklanmıyor. Hesabınızı tekrar açarsanız, etiketler hiçbir şey olmamış gibi, eski haline geri dönüyor.

Kolayca görünmesini istemediğiniz fotoğrafların etiketini tek tek kaldırabileceğinizi hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları

İlk yorum yapan siz olun
Sen de yorum yaz

 



CHIP'i Takip edin
E-Posta listemize katılın
CHIP Dergi Mobil Cihazınızda
Apple Store
Google Play

Turhost

İlginizi çekebilir

Turhost