Fallout oyunları, Fallout dizisinin de etkisiyle rekor üstüne rekor kırıyor

Fallout dizisinin yayınlanmasıyla birlikte oyuncu sayısında artış yaşayan Fallout oyunları, yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor. Bethesda, sadece 1 günde oyunlara giren kişi sayısını açıkladı.

Fallout oyunları, Fallout dizisinin de etkisiyle rekor üstüne rekor kırıyor

Fallout dizisinin yayınlanmasının ardından serideki oyunların popülerliği artmaya devam ediyor. Bethesda, yaptığı açıklamada Fallout oyunlarının tamamına bir gün içinde yaklaşık 5 milyon oyuncunun giriş yaptığını duyurdu. Öte yandan serinin tek çevrimiçi çok oyunculu oyunu da 1 milyon aktif oyuncuya ulaşarak rekor kırdı.

Fallout'un resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Tek bir gün içinde #Fallout76'da bizimle maceraya atılan bir milyondan fazla kişiye teşekkür ederiz ... ve tek bir günde tüm Fallout oyunlarındaki yaklaşık beş milyon kişiye!" ifadelerine yer verildi.

SteamDB'nin son verileri Fallout 76'nın sadece iki gün önce eş zamanlı tüm zamanların en yüksek oyuncu sayısına ulaşarak sadece Steam'de yaklaşık 75.000 oyuncuya ulaştığını gösteriyor. Bununla birlikte oyunun, Xbox ve PlayStation konsollarının yanı sıra Microsoft'un Xbox ve PC Game Pass abonelik programlarında da yer aldığını hatırlatmakta fayda var.

Diğer taraftan, Fallout 4'ün Steam eş zamanlı oyuncu sayısı da bu hafta başında yaklaşık 165.000 ile zirveye ulaştı. RPG, tüm platformlardaki oyunculara performans iyileştirmeleri, ücretsiz içerik ve hata düzeltmeleri getirecek olan ve uzun süredir sözü verilen yeni nesil güncellemesini de almak üzere.

Aynı zamanda, Obsidian tarafından geliştirilen Fallout New Vegas da bu hafta en yüksek eşzamanlı sayısına ulaştı. Hayranların en sevdiği oyunlardan biri olan New Vegas, birkaç gün önce Steam'de 43.000 oyuncuyu gördü.

Son Fallout oyununun 9 yıl önce piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde, oyunların yeniden canlanmasının başlıca nedeni elbette Amazon Prime Video'nun uyarlama dizisi. Büyük beğeni toplayan Fallout TV dizisi, platformda en çok izlenen ilk üç yapımdan biri haline gelerek büyük bir başarı yakaladı. Dizinin ikinci sezonu ise şimdiden onaylanmış durumda.