Fallout’un en vurucu sahnesi, ilk çekimde tamamen farklıymış

Fallout’un yıldızı Ella Purnell’den şaşırtan açıklamalar: Lucy McLean hakkındaki en belirleyici sahne, başlangıçta aslında bizim ekranda gördüğümüz gibi değilmiş ve tamamen baştan çekilmiş.

Fallout’un en vurucu sahnesi, ilk çekimde tamamen farklıymış

Amazon Prime Video üzerinde yayınlanan Fallout dizisi büyük beğeni topladı. Bu arada dizi hakkında ilginç detayları öğrenmeye de devam ediyoruz.

Dizinin yıldızlarından Ella Purnell'in açıkladığına göre, karakteri Lucy McLean için belki de ilk sezondaki en önemli sahne, "doğru gelmediği" için tamamen baştan çekilmiş.

Bu noktada, bu yazının geri kalanının dizi hakkında spoiler içereceğini belirtmemiz gerekiyor.

GQ ile görüşen Purnell, Lucy'nin kimliğini yeniden belirleyen ve ilk sezon boyunca ne kadar değiştiğini gösteren kritik bir sahne hakkında açıklamada bulundu. Dizinin ilk sezonunun son bölümü olan "Başlangıç" (Beginning) bölümünde Lucy, babası Hank'i kurtarmak için çıktığı yolda başından geçen onca şeyin ardından babasının ve eski evinin düşündüğü gibi olmadığını, NCR'ın (Yeni Kaliforniya Cumhuriyeti - New California Republic) eski başkenti Shady Sands'in yok olmasına sebep olan bombayı babasının patlattığını ve bu patlamanın sonucu olarak annesinin radyasyon sebebiyle bir hortlağa (ghoul) dönüştüğünü öğreniyor.

Purnell'in söylediği üzere Lucy bunları o kadar ani bir şekilde öğreniyor ki, kederin beş adımından çok hızlı bir şekilde geçmek zorunda kalıyor. Bu hızlandırılmış keder süreciyle beraber öfkeli ancak hala empatik olan Lucy, bir zamanlar annesi Rose olan hortlağı başından vurarak öldürüyor ve değişmiş bir Lucy olarak yoluna devam ediyor.

Ancak Purnell'in GQ'ya söylediğine göre bu sahne tamamen yeniden çekilmeden önce çok daha farklı bir hisse sahipti. Purnell, sahnenin daha önceki versiyonlarının bu anı daha duygusal bir şekilde gösterdiğini ve çok daha fazla gözyaşı içerdiğini söylüyor. Ancak bu sahne onlara doğru gelmedi ve Lucy'nin bir kez daha yok olmuş Dünya'ya adım atması için değişmesinin, daha sertleşmesinin daha uygun olduğunu düşündüler.

Purnell şöyle diyor: "Annesini kurtarmak için öldürerek, Ghoul'un Roger'a (bölüm 4'te) yaptığının aynısını yapıyor. Ondan bir şeyler öğrendi. Ona dönüştü. 'Asla sen olmayacağım' dediğinde belki de bu doğru değildi ve annesini vurduğu anda bu pek çok şey ifade ediyor. 'Seninle geliyorum' anlamına geliyor. 'Yaratıcılarımla tanışacağım' anlamına geliyor. 'Senden nefret ediyorum ama sana dönüştüm, haklıydın' anlamına geliyor. Bu onun altın yüreğini geride bıraktığı anlamına geliyor."