İnterneti sallayan video: Tek bir tanesi, 700 insanı öldürebilecek kadar zehirli

Reddit'te bir kişinin bilmeden tuttuğu ve videoya çektiği bu küçük canlı, aslında 700 kadar insanı tek başına öldürebilecek kadar güçlü.

Tek bir tanesi, 700 insanı öldürebiliyor

Salyangozları asla bir tehdit olarak görmemiş olabilirsiniz. O zaman dünya üzerinde insanlar için en tehlikeli beş hayvan arasında olduklarını da bilmiyorsunuz demektir. Tatlı su salyangozları, taşıdıkları hastalıklar nedeniyle insan hayatını çok fazla tehlikeye sokabiliyor. Okyanuslardaki koni salyangozları ise, bunu bir adım daha ileri taşıyor ve avlarını anında felç edebilen karmaşık bir nörotoksin içeren mızraklara sahip.

Bir Reddit kullanıcısı da tam bu nedenle gündem olmuş durumda. Tehlikenin farkında olmadan bu zehirli salyangozu eline alıp bir video çeken kullanıcı, bir anda viral olmayı başardı. Elbette, mercan yılanı ya da mavi halkalı ahtapot kadar korkutucu görünmediğinden insanların bu tehlikeyi kestirebilmesi pek kolay değil.

Aposematizm, avcıları uzak tutmayı amaçlayan uyarı işaretlerine verilen isimdir. Zehirli kurbağalar, mavi, kırmızı ve sarının farklı tonlarına bürünerek "beni yersen muhtemelen ölürsün" mesajını açıkça ileten en ünlü örnekler arasında. Ancak, koni salyangozu bu kategoriye girmiyor çünkü tehlikeli şeylere geri çekilmelerini söylemeye çalışmıyorlar. En ölümcül koni salyangozlarından sadece birinin zehrinin 700 kadar insanı öldürebileceği varsayılıyor.

Yukarıdaki videoda da görülebileceği gibi, nesli tükenmekte olan koni salyangozları gizlendikleri kumda çok iyi bir şekilde kamufle olabiliyor. Önce avlarının mızraklama mesafesine gelmesini bekler, ardından ölümcül silahlarını ortaya çıkarırlar. Koni salyangozları tehlikeli dişlere sahip ve bu dişleri çeşitli zararlı maddeleri enjekte etmek için kullanır. Tüm koni salyangozları zehirlidir, ancak her tür belirli hedeflere özel bir toksin karışımı üretir. Daha büyük türler küçük balıkları hedef alırken, daha küçük türler genellikle solucanları avlar.

Özetlemek gerekirse... Eğer salyangozlar hakkında pek fazla bilginiz yoksa, onlara güvenli bir mesafeden bakmak en doğru seçim olacaktır.