Fed, Custodia Bank’ın Başvurusunu Reddetti

ABD Merkez Bankası (Fed), Wyoming merkezli kripto para bankası Custodia’nın başvurusunu reddetti.

Fed, Custodia Bank’ın Başvurusunu Reddetti

ABD Merkez Bankası (Fed), Wyoming merkezli kripto para bankası Custodia’nın başvurusunu reddetti. Kripto bankacılığının öncüleri arasında yer alan Custodia Bank, Federal Rezerv Sistemi’ne katılmak için 2019 yılında başvuru yapmıştı. Fed’den yapılan açıklamada, başvurunun yasa kapsamındaki unsurlara aykırı olduğu ifade edildi.

Fed’in kararı ana akım bankacılığın kripto paralara olan mesafeli yaklaşımın devam edeceğine işaret ediyor. Fed başvuruyu onaylasaydı bankanın, elektronik ödeme sistemi de dahil olmak üzere Federal Rezerv hizmetlerine erişim hakkı olacaktı.

Fed’in açıklamasında, Custodia’nın iş modeli ve kripto paralara odaklanmasının mevduat sahipleri için ‘güvenlik ve sağlamlık riskleri’ barındırdığı kaydedildi. Kuruluş daha önce, kripto faaliyetlerinin güvenli banka uygulamalarıyla tutarsız olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıklamıştı.

Custodia Bank ise Fed’in kararını şaşkınlıkla karşıladıklarını ve dava açmaya hazırlandıklarını bildirdi. Açıklamada, Custodia’nın spekülatörlere ve kripto dolandırıcılarına karşı güvenli, federal olarak düzenlenmiş bir alternatif sunduğu ifade edildi. Banka, ana hesap başvurusunun beklemede olduğunu bildirdi. Banka, geçen yıl da başvuru süresini ‘makul olmayan nedenlerle’ uzattığı suçlamasıyla Fed’e dava açmıştı.

Kripto dostu bir eyalet olarak bilinen Wyoming, son yıllarda kripto para ve blockchain ile ilgili birçok yasa ve yönetmelik çıkarmıştı. Fed’in bu kararının kripto endüstrisinin merkezi olmayı hedefleyen ABD’nin Wyoming eyaletini de olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.