Firefox OS'lu ilk cepler tanıtıldı!

Firefox işletim sistemiyle çalışan ilk iki canavar resmi olarak tanıtıldı. İşte Firefox'lu cepler.

İşte Firefox OS'lu cepler!

Mozilla, MWC 2013 başlamadan hemen önce düzenlediği etkinlikte HTML5 tabanlı Firefox OS ile çalışan ilk telefonlarını tanıttı. Yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen ZTE Open ve Alcatel OneTouch Fire, işlem gücünü Qualcomm Snapdragon çiplerinden alıyor.

Mozilla ürün müdürü Jay Sullivan, "yeni bir ekosistem yok - bugün web için geliştiriyorsanız, Firefox OS için geliştirmeye başlamışsınız bile" diyor. Firefox OS 'un özelliği, her özelliğinin bir HTML5 uygulaması gibi geliştirilebilmesi. İşletim sistemi, sunduğu bu kolaylıkla geliştiricilerin ilgisini çekmeyi umuyor. Mozilla CEO'su Gary Kovacs ise Firefox OS'un kullanıcılara "açık Web'in özgürlük ve sınırsız yeniliğini" sunduğunu söylüyor ve ekliyor: "geçen sene sizlerle bu vizyonumuzu paylaşmıştık. Şimdi ise sizinle cihazlarımızı paylaşıyoruz."

ZTE Open

Mozilla OS, geliştiricilerin uygulamalarını direkt olarak dağıtmasına izin verdiği gibi, diğer platformdakilere benzer bir uygulama mağazasına da sahip.

Gelişmekte olan piyasaları hedefleyen Firefox OS'lu ilk cepler, ilk olarak Brezilya, Kolombiya, Macaristan, Meksika, Montenegro, Polonya, Sırbistan, İspanya ve Venezuela'da satışa sunulacak.

ZTE Open

Okuyucu Yorumları