Fiziksel disklerde satılan oyunlara hayat öpücüğü Microsoft'tan geldi

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, Xbox'ın fiziksel disklerden yakın gelecekte vazgeçmeyeceğini ve bunun stratejik planlarının bir parçası olmadığını açıkladı.

Fiziksel disklerde satılan oyunlara hayat öpücüğü Microsoft'tan geldi

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, pazarın dijital satın alımlara kaymasına rağmen, Xbox'ın yakın zamanda fiziksel disklerden vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Game File'a verdiği bir röportajda Spencer, Xbox markasının geleceğinin tamamen dijital olacağı fikrine değinerek, şirketin stratejisinin insanların tamamen dijitale geçmesine bağlı olmadığını söyledi. CEO, fiziksel disklerden vazgeçmenin kendileri için stratejik bir şey olmadığını ifade ediyor.

Spencer, Xbox'ın fiziksel diskleri desteklemeye devam edeceğini, ancak gelecekteki donanımların bu eğilimi değiştirebileceğini belirtiyor. Bununla beraber satın alma alışkanlıklarına paralel olarak giderek daha az üreticinin disk sürücü üretmesi nedeniyle disk sürücülere yönelik arz ve talebin etkilendiğini de ekliyor.

Sony ve Microsoft gibi şirketler yakın gelecekte fiziksel medyayı desteklemeye devam etse de, muhtemelen bu durum sonsuza kadar böyle kalmayacak. Bunu, ayrı olarak satın alınabilen bir çıkarılabilir disk sürücüsü seçeneği sunan revize edilmiş PS5 Slim ile zaten görüyoruz. Ayrıca, Microsoft'un kendi Xbox Series S'i tamamen dijital bir konsol. Özellikle bulut oyun platformlarının ve Xbox Game Pass gibi abonelik hizmetlerinin yükselişi göz önüne alındığında, tamamen dijital bir gelecek muhtemelen kaçınılmaz olacak.