vivo V29 5G Suya Karşı Ne Kadar Dayanıklı? vivo V29 ile Havuza Girdik!

Kendine özgü Star Işığı arka aydınlatması ve kamera performansıyla öne çıkan vivo V29 5G tekrar elimizde. Ancak bu sefer konseptin dışına çıkıyoruz ve V29 5G ile birlikte havuza dalarak su geçirmezliğini test ediyoruz!

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay vivo’nun orta – üst segmentte konumlanan bu yeni modeli V29 5G telefonunu incelemiştik. Bu telefon, özellikle Star Işığı arka aydınlatması ve 60 bin liralık amiral gemisi telefonlarla yarışacak düzeyde fotoğraf kalitesine ulaşmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor ki incelemede de buna örneklerle değinmiştik. Ancak bu telefonun tek öne çıkan özelliği bu değil.

Bugün yine dışarıdayız ve konseptimiz biraz farklı. Bu telefonun en büyük iddialarından biri IP68 seviyesinde suya karşı dayanıklılık göstermesi. Yani bu demek oluyor ki, 1.5 metre derinliğe kadar suya karşı dayanıklı yapıda. Peki, gerçekten öyle mi? CHIP ekibi olarak bunu yine yerinde test edip öğreneceğiz. Evet, tahmin edebileceğiniz gibi bugün vivo V29 5G ile havuza gidiyoruz.

vivo V29 5G'nin suya karşı ne kadar dayanıklı olduğunu birlikte göreceğiz. Suyun içinde birlikte yüzeceğiz, suya düşme ve su altında kalma gibi iddialarını test edeceğiz. IP68 sertifikasına sahip olması, özellikle 1.5 metre derinliğe kadar 30 dakika süre boyunca dayanıklılık gösterdiği anlamı taşıyor, bunu ölçümleyeceğiz. Elbette suya girmişken, su altında video da çekeriz, zira arka kamerada OIS bulunması sayesinde 4K çözünürlüğünde videolar kaydedebiliyor bu telefon.

O halde lafı daha fazla uzatmadan vivo V29 5G’yi biraz yüzdürelim.

vivo V29 5G su dayanıklılığı test görüntülerini hemen yukarıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.

vivo V29 5G Özellikleri Neler?

vivo V29 5G; ekran tarafında 2800x1260 çözünürlükte 6.78 inç AMOLED bir panel kullanıyor. 120 Hz tazeleme hızıyla oyunlarda ve uygulamalarda akıcı görüntüler sunabilen bu ekran, HDR10+ uyumluluğu sayesinde destekleyen platformlarda daha parlak ve ayrıntılı içerikler görüntüleyebiliyor.

Qualcomm’un Snapdragon 778G 5G yonga seti ve 8GB RAM’den gücünü karşılayan vivo V29 5G, 4600 mAh kapasitesinde pile sahip. Buna eşlik eden 80W FlashCharge şarj cihazı ile 18 dakikadan kısa bir sürede yüzde 50 oranında şarj edilebiliyor.

Telefonun ön tarafında, özçekimler için tam 50MP sensör bulunuyor. Arka tarafa geldiğimizde, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 50MP lens, 8MP ultra geniş lens ve portre modu için 2MP derinlik sensörü olduğunu görüyoruz.

vivo, Android yazılım güncellemeleri konusunda oldukça hassas. Ve bu geleneği devam ettirerek, V29 modeli için de 2 büyük Android güncellemesi ve 3 yıllık güvenlik güncellemesi sözü veriyor.

IP68 sertifikasına sahip olan vivo V29 5G, suya dayanıklılığının yanı sıra dayanıklılık konusunda pek çok testten daha geçmiş. Örneğin 1 metre yüksekliğe kadar yuvarlanmaya ve düşmelere karşı dirençli. vivo bunu kanıtlamak için çeşitli şekillerde telefonu düşürerek 32 bin kez test etmiş. Bunun dışında 500 kere bükme ve 1000 kereye kadar arka cepte oturma testleri yapılmış. Tuşlara ise 150 bin defa basılmış ve USB bağlantı noktası da 6 bin kereye kadar test edilmiş.

IP68 Sertifikası Nedir?

IP68 sertifikası hakkında bilgisi olmayanlar için kısaca açıklamak gerekirse; IP standardı kodlarında ilk 2 karakter olan 'I' ve 'P' harfleri, cihazın giriş korumasını temsil ediyor. '6' rakamıysa toz girişinin kesinlikle olmadığı, cihazın kum ve kir dahil küçük toz parçacıklarına dayanabileceği; '8' rakamıysa telefonun suya düşmesi ya da batırılması durumunda 30 dakika boyunca 1.5 metre derinliğe kadar dayanacak şekilde test edildiği ve su içinde uzun süre çalışabildiği anlamına geliyor.