Fiziksel oyun disklerinin sonu geldi mi? Oyun devine göre bunun olması çok zor

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alırken Avrupa dışındaki mevcut ve gelecekteki Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun haklarını alan Ubisoft, fiziksel oyun disklerinin kolay kolay ortadan kalkmayacağını düşünüyor.

Fiziksel oyun disklerinin sonu geldi mi?

Microsoft geçtiğimiz günlerde nihayet Activision Blizzard'ı satın alma anlaşmasını tamamlayabildi. Bu izni alabilmek için başka bir oyun yayıncısı olan Ubisoft'un önümüzdeki 15 yıl boyunca Avrupa dışındaki mevcut ve gelecekteki Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun haklarını almasına da izin vermek zorunda kaldı. Ve şimdi, bu planlar hakkında biraz daha fazla detay biliyoruz.

Şirket içi bir röportajda şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Early, anlaşmanın Ubisoft'un Activision Blizzard oyunlarını kendi Ubisoft+ hizmetine eklemesine ve bu oyunların bulut oyun şirketlerine, hizmet sağlayıcılarına ve konsol üreticilerine akış erişimini lisanslamasına izin vereceğini belirtti. Anlaşmalar aynı zamanda bu oyunların tüm ekstra DLC'lerini, genişleme paketlerini ve diğer oyun içi içeriklerini de kapsayacak.

Early'ye bulut oyunlarının fiziksel oyun disklerinin geleceğini nasıl etkileyebileceği de soruldu. Early, bazı insanların her zaman fiziksel diske sahip olmak isteyeceğini ve disklerin ortadan kalkacağını düşünmediğini söyledi. Ancak, fiziksel satışların zaman içinde düşebileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Early, Activision Blizzard oyunlarının Ubisoft+'ta ne zaman göreceğimize dair belirli bir zaman takvimi sunmadı ve yalnızca şirketin bulut arka uç teknolojisi üzerinde çalışmak için zaman ayıracağını, böylece oyuncuların sahip olmasını istedikleri deneyimi destekleyebileceklerini söyledi.