Fluent Design'lı Kaynak Yöneticisi Böyle Görünüyor!

Windows 10'un sıradaki büyük yeniliği Fluent Design, klasik masaüstü programlarına yansırsa ne olur? İşte cevap!

Büyüleyen Windows 10 konsepti!

Microsoft, Windows 10'un kullanıcı arayüzünü bir adım öteye taşıyacak yeni Fluent Design System'i bu ayki Build 2017 etkinliğinde bizlere göstermişti. Yeni tasarım dili, daha temiz çizgilere, yeni geçiş animasyonlarına ve derinliğe odaklanıyor ve tüm bunlar oldukça hoş görünüyor.

Peki yeniliklerden bir türlü nasiplenmeyen klasik Windows uygulamalarının görünümü, bu güncellemeyle birlikte nasıl değişecek? Bu sorunun cevabını henüz bilmiyoruz ancak bir Reddit kullanıcısı, bunun nasıl olabileceğini hazırladığı harika konsept ile gösterdi. Yukarıda Max_Emerson adlı Reddit kullanıcısının hayal ettiği yenilenmiş Kaynak İzleyicisi'ni görüyorsunuz.

Parlak renklere yer veren konsept, başlıkların düzenini değiştiriyor ve grafik alanını büyütüyor. Genel olarak daha temiz bir görünüm sunan konseptin daha çekici göründüğü rahatlıkla söylenebilir.

Max_Emerson'un konsepti Reddit'te popüler hale gelse de çoğu üyenin söylediği gibi Microsoft'un yeni tasarımını eski uygulamalara getirme ihtimali oldukça düşük. Ancak üçüncü parti uygulama geliştiricilerinin bu konsepti temel almalarında herhangi bir engel yok. Microsoft, geçtiğimiz günlerde masaüstü için yazılım geliştirenlere bu modern arayüz tavsiyelerinde bulunmuştu.

Okuyucu Yorumları