Force Touch, Magic Mouse'a da geliyor!

Apple'ın ilginç faresi Magic Mouse, sunduğu ilginç özelliklere bir önemli özellik daha ekliyor!

Magic Mouse'a müthiş özellik!

Teknoloji devi Apple, masaüstü cihazları için sunduğu Magic Mouse'a önemli bir geliştirme eklemeyi planlıyor. Firmanın aldığı yeni bir patente göre Magic Mouse'lar yakında Force Touch teknolojisine sahip olabilir. Söz konusu patent kullanıma sunulduğu takdirde Force Touch, Apple'ın Retina ekranlı MacBook Pro modelindeki trackpad'inde karşımıza çıkan işlevselliklerin bir benzerini Magic Mouse'ta sunacak.

Bu da şu anlama geliyor: Magic Mouse'un yüzeyinde nereye basarsanız basın arttırılmış dokunma duyusunun bir sonucu olarak ekranda bir yere tıklamanız mümkün olacak. Söz konusu özellik geçen yıl satışa çıkan 13 inç'lik MacBook Pro'larda oldukça başarılı bir kullanım sunuyordu.

Fareye ne kadar sert tıkladığınız da, yine Magic Mouse'taki Force Touch sayesinde tespit edilmiş olacak. Böylece kullanıcı arayüzünde yeni ve daha fazla olasılıklardan yararlanmak mümkün olacak.

Cupertinolu firmanın bu patenti geçtiğimiz gün Patenly Apple üzerinde ortaya çıksa da, patentin ilk olarak 2013'ün ilk çeyreğinde alındığı görülüyor.

Okuyucu Yorumları