Fujitsu Forum 2017'yi Münih'te yerinde izliyoruz!

Fujitsu, bu yıl da her zamanki gibi ve bulut, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka ve Güvenlik konularındaki başarılarını gözler önüne seriyor!

İnovasyon insan odaklı olmalı!

"İnsan Odaklı İnovasyon: Dijital Birlikte Üretim" temalı Fujitsu Forum Münih 2017, ziyaretçilerine kapılarını açtı. CHIP Yayın Yönetmeni Mahmut Karslıoğlu'nun yerinde izlediği forumda dijital birlikte üretim ile müşteri memnuniyeti tecrübesini, inovatif teknolojiyle harmanlayarak iş dönüşümünü nasıl yönlendirdiğini gözler önüne seriliyor.

Fujitsu SEVP, CEO, Amerika ve EMEI Başkanı Duncan Tait Forum Münih 2017 konuşmasında; "Fujitsu, iş zorluklarına yeni çözümler üretmek için inovatif teknolojileri ve uzmanlığı benzersiz müşteri bilgisi ile bir araya getiriyor. Fujitsu'nun birlikte üretim yaklaşımı, teknolojideki insan kapasitesini artırırken, günümüz dijital toplumunda giderek fazlalaşan iş normu haline gelecektir. Günümüzdeki her iş, çekirdek süreçlere yerleştirilmiş bir teknoloji işi haline geliyor. Fujitsu; dijital dönüşüm ile zengin, daha güvenli ve sürdürülebilir bir geleceği şekillendirirken; müşterileri ve iş ortaklarıyla birlikte yeni bir değer yaratmaya kararlı "dedi.

Bulut, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka & Güvenlik

Bulut, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka & Güvenlik

Bulutta, büyük pazar payı Hybrid IT'de. Buradan hareketle Fujitsu, büyük organizasyonların yarısından fazlasını iki yıl içinde bulut hizmetlerinden sağlayacağını ön görüyor. Bunun için Fujitsu Cloud Service K5 bölgelerine İngiltere, Finlandiya, Almanya, İspanya ve Kuzey Amerika'yı da ekledi. Fujitsu, ayrıca Avrupa Birliği'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GSYİH) dahil düzenleyici gerekliliklere uyum sağlamaya yönelik önemli bir adım atıyor. Müşterilerine; kamu ve sanal özel bulut ortamlarında dahi yerel veri saklanmasına izin veren yeni bir özel depolama kapasitesi sunuyor.

Bulut büyümesini gösteren teknolojilerden biri olan Nesnelerin İnterneti Fujitsu bunun için sensörlerin yakınında olan ağ teknolojilerinde yeni zeka seviyeleri sağlayan ürünler ve çözümler geliştiriyor. Bunun için müşterilerine temel ağ-uçlu zeka sağlamaya FUJITSU INTELLIEDGE ™ adlı yeni markasını tanıtıyor. Buluttan öğrenmeye dayalı bu çözüm; gerçek zamanlı ve akıllı kararlar verebiliyor. Aynı zamanda algılayıcı verileri toplamak, işlemek ve öğrenmek için Yapay Zeka'nın gücünü kullanıyor. Böylece tasarımdan üretime ve bakıma kadar her türlü dijital bilgiyi bu teknoloji ile sağlıyor.

Nesnelerin İnterneti'yle birlikte gelen Yapay Zeka Teknolojisi, işletmelerin ürettiği bilgiler için yeni yollar üretmeye devam ediyor. Fujitsu, Yapay Zeka'daki muazzam pazar potansiyelini görüyor ve müşterilerinin bu pazar fırsatlarından yararlanmasına odaklanıyor.

Fujitsu, Yapay Zeka'dan yararlanarak dünyanın önde gelen rüzgar türbini üreticilerinden Siemens Gamesa ile çalıştı. Yapay Zeka ile kalite kontroller için gereken zaman önemli ölçüde azalırken, aynı zamanda insan gözünün göremeyeceği kusurlar tespit edilebiliyor. Eskiden bir bıçağın yüzey alanını manuel olarak kontrol etmek neredeyse bütün gün sürerken şimdi Siemens Gamesa sadece 90 dakika içinde aynı işlemi yapabiliyor. Bu teknoloji ile mühendisler için hayati öneme sahip zaman kaybı önemli ölçüde önlenmiş oluyor. Böylece maliyetten de tasarruf sağlanıyor.

Günümüz dijital dünyasında kuruluşların çalışabilme yeteneği, dijital hizmetlerini müşterilerine ulaştırma başarılarıyla ölçülüyor. Bunun için marka, gelir ve müşteri güvenini korumak gibi kritik olan her şey etkili siber güvenliğe bağlanıyor. Fujitsu, müşterilerini desteklemek için en iyisi olmak adına Cyber Threat Intelligence ve Cyber Threat Analytics gibi üst düzey hizmetler de dahil olmak üzere Yapay Zeka tarafından desteklenen, bunlara karşı daha iyi koruma ve yanıt imkanı veren siber güvenlik servisleri geliştirmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları