Galaxy Fold Lüks Satış Sonrası Servisi İle Geliyor

Görünüşe bakılırsa Samsung, Galaxy Fold modelini satın alan müşterilerine özel hissetmeleri için elinden geleni yapacak!

Galaxy Fold lüksü uzun sürecek!

Samsung, katlanabilir akıllı telefon modeli Galaxy Fold hakkında tüm detayları açıklamaktan kaçınıyor. Telefonun tanıtıldığı Unpacked etkinliği sadece telefonun 1980 dolarlık fiyatını ve bazı donanım özelliklerini ortaya çıkarmış olsa da Galaxy Fold'un açıklığa kavuşacak birçok yönünün olduğu bariz.

Ancak Güney Koreli teknoloji devi geçtiğimiz gün cihazın nasıl satılacağını ve kullanıcıların alacakları pahalı cihaz için alacakları satış sonrası servisin detaylarını açıkladı.

Samsung'un Birleşik Krallık ürün yönetim görevlisi, servis ve reklam stratejisti Kate Beaumont, The Verge'e konuşarak Nisan ayının başında Galaxy Fold için özel bir basın toplantısının düzenleneceğini belirterek "Samsung, bu etkinlikte cihaz hakkında daha fazla bilgiyi ortaya çıkaracak ve davetlilerine cihazı yerinde deneyimleme fırsatını verecek. Bunu temkinli bir şekilde açıklamam gerektiğini belirtmeliyim çünkü bu etkinlik, bilindik basın toplantılarından çok farklı olabilir." cümleleri ile Galaxy Fold'un alışılmışın dışında bir tanıtım etkinliğine daha ev sahipliği yapacağının altını çizdi.

Beaumont, Samsung'un amiral gemisi modeli Galaxy S10 gibi bir cihazı için ürettiğine kıyasla Galaxy Fold'un çok daha az bir stoğa sahip olacağını ve "cihazın pazarda nasıl karşılanacağı sorusunun bulacağı cevabın Samsung için oldukça önemli olduğunu" belirtti. Samsung Mobile'ın başında bulunan DJ Koh, daha önce söz konusu cihazın bir milyon ünite üretim sayısına ulaşacağını belirtmiş ve piyasada ürünün iyi karşılanması durumunda üretimin arttırılacağı detayını vermekten de geri durmamıştı. Koh, cihazın küresel olarak tüm pazarlarda satışa sunulacağını da açıkladı.

Ancak, Samsung'un Galaxy Fold'u diğer tüm cihazlarından ayrı bir konumda tutmak istemesi cihazın piyasaya sunuluş şeklini de etkileyecek. Beaumont ise bu durumu "Galaxy Fold'u standlarda göremeyeceksiniz. Sizin için bu süper-lüks cihazımızla tanışma deneyiminin çok özel olacağından emin olmak istiyoruz." cümleleriyle vurguluyor. Bunun yanı sıra Beaumont, Galaxy Fold'un "yoğun bir satış sonrası bakım programı"na da tabi olacağını belirtse de bu servisin detaylarına değinmedi.

Bu açıklamalar, Galaxy Fold'un diğer tüm akıllı telefon modellerinden tamamen ayrı bir konumda olacağını vurgular nitelikte. Cihaz tüm satış noktalarında bulunmayacak ve Samsung, Galaxy Fold'un sadece seçkin satış noktalarında sergilenmesini sağlayacak. Aslında bu satış stratejisi tamamen yabancı olduğumuz bir durum değil. Apple, 10.000 dolarlık Apple Watch Edition akıllı saat modelini de bu şekilde satışa sunmuştu.

Bir başka akıllı telefon üreticisi olan Vertu, lüks akıllı telefon modelleri için yedi gün yirmi dört saat bakım hizmeti sunması ile öne çıkıyor. Samsung'un da Galaxy Fold modeli için müşterilerine böyle kapsamlı bir hizmet sunup sunmayacağı henüz netlik kazanmasa da başka bir Samsung modeli ile elde edilecek herhangi bir bakım servisinden çok daha kapsamlı ve nitelikli bir kullanıcı memnuniyeti servisinin Galaxy Fold ile sunulacağı açık.

Galaxy Fold'un tasarımına da değinen Beaumont, Samsung'un bu konuda birçok seçeneği değerlendirmiş olduğunu belirterek şirketin katlanabilir ekranı iç yüzeyde tutma seçeneğini kullanışlılık ve dayanıklılık anlamında en avantajlı yöntem olarak gördüğünü ve bu doğrultuda ilerlemeye karar verildiğini belirterek "Bir ekranı oldukça küçük bir yarıçapa sahip bir katlanma yapacak şekilde tasarlamak için gerekli teknolojiye sahibiz. Eğer katlanma yönü dışa doğru olsaydı, aynı araştırma ve geliştirme seviyesine ulaşılamazdı." sözleri ile de Huawei ve Mate X modelini de hedef aldı.

Samsung'un katlanabilir akıllı telefon rekabetinin teknoloji gündemini meşgul etmeye devam edeceği bir gerçek. Samsung'un Nisan ayının başında düzenleyeceği etkinlik ile Samsung Galaxy Fold hakkında birçok soru işareti aydınlanmış olacak. Bu etkinlik ve Huawei'nin Mate X hakkında yapacağı yeni açıklamalar, teknoloji dünyasında uzun bir süre daha gündem konusu olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları