Galaxy Fold Patenti Türkiye'de Ortaya Çıktı!

Samsung'un beklenen katlanabilir akıllı telefonu, Galaxy Fold olarak adlandırılabilir. Kaynak ise çok uzakta değil; bizzat Türkiye'de ortaya çıktı!

Galaxy Fold Türkiye'de ortaya çıktı

Türkiye'den alınan bir patent ile birlikte sonraki Samsung'un adı Galaxy Fold olacağa benziyor. Samsung, katlanabilir cihazının önümüzdeki sene yayınlanacağını ve isminin ne olacağının açıklamayacağını söylemişti. Önceki raporlar ise bu cihazın Galaxy Flex olarak adlandırılabileceğini iddia ediyordu. Ancak çoğu kişinin de kabul edeceği üzere, Galaxy Fold, esnekliğinden daha fazla katlanma özelliğine sahip bir cihaz için daha uygun bir isim olacaktır. Ayrıca patentin Türkiye'de ortaya çıkması da, durumun ciddiyetini kanıtlar nitelikte.

Galaxy Fold Patenti Türkiye'de Ortaya Çıktı!

Tescil sadece birkaç gün önce alındı. Görünüşe göre şirket "Samsung Fold" adını özellikle seçmek istiyor. Çünkü bu ismin akıllı telefonlar dahil olmak üzere çeşitli ürünler için kullanılabileceğinden söz ediliyor.

Ancak bu yine de, Samsung'un ilk katlanabilir akıllı telefonunun isminin ne olacağına dair resmi bir açıklama niteliğinde değil. Samsung, belki de cihazı Fold olarak piyasaya sürmek yerine sadece yeni cihazın ismini gizliyor olabilir.

Gerçek ne olursa olsun, şirketin bu cihazı Galaxy Fold olarak adlandırma kararı mantıklı görünüyor.

Samsung, katlanabilir akıllı telefonu henüz duyurmadı. Sadece geçtiğimiz ayın başlarındaki SDC 2018'de katlanabilir ekranın bir görünümünü sundu. Bazı raporlara göre telefonun çıkış tarihi Mart ayına kadar uzanacak. Bu nedenle teknoloji bağımlılarını zorlu bir bekleme süreci bekliyor.

Şirket katlanabilir akıllı telefonlar ile uzun sürecek bir maceraya hazırlanıyor. İlginç bir nokta ise yeni telefonun başlangıçta yaklaşık bir milyon birim üretileceğinin bildiriliyor olması. Üretim ancak yeterli talep olduğundan arttırılacak. Bununla birlikte, yüksek bir fiyata mal olması beklenen cihazın tahmini fiyat etiketi 2500 dolar civarında olarak ki bu da Türkiye'de vergiler ile beraber yaklaşık olarak 20 bin TL civarında satışa çıkacağı anlamına geliyor. Bu da maaşının yarısını bu telefona yatıran bir asgari ücretlinin telefon taksidini 3 yıl sonra bitirecek olduğu anlamına geliyor. Daha komik olan ise 3 yıl sonra bu telefonun çoktan demode olacak olması.

Bütün bunlar şu anda sadece spekülasyon. Çünkü Samsung katlanabilir telefonla ilgili ayrıntıları henüz onaylamadı. Tüm resmi bilgiler için gelecek yıla kadar beklememiz gerekecek. Aynı zamanda, bu cihazın Galaxy Fold olarak adlandırılıp adlandırılmayacağı da bu süreçte belli olacak.

Okuyucu Yorumları