Galaxy Note 4'ten bir ilk geliyor!

Galaxy Note 4'te, daha önceki hiçbir Note modelinde olmayan bu özelliği görürseniz şaşırmayın!

Galaxy Note 4'ten bir ilk!

Su geçirmeyen telefonlar özellikle yazın, havuz ve deniz sevdalısı tatilcilerin büyük ilgi odağı oluyor. Ancak Samsung bugüne kadar S4 Active dışında hiçbir amiral gemisi modelinin su geçirmez sürümünü üretmemişti. Amiral gemisi modelleri ise markaların en prestijli modelleri oluyor ve telefon kullanıcıları "su geçirmez" özellikli daha düşük bir model almak yerine, daha prestijli olan modeli elinde bulundurmayı tercih ediyordu. Sonuç ise malum: Her yaz mayonun cebinde unutularak tuzlu deniz suyuna veya havuza girerek bozulan pahallı telefonlar...

Samsung şimdi, daha önce Samsung S4 Active modeli ile sunduğu su geçirmezlik özelliğini amiral gemisi modeli olacak Galaxy Note 4'e taşımaya hazırlanıyor. Bu konudaki en büyük delil ise, Samsung'un 5 milyon adet LDS telefon anteni siparişini iptal etmesi, zira bu antenleri sudan korumak son derece zor. Samsung'un bunun yerine su geçirmez olarak bilinen H-IMA antenlerinden sipariş ettiği biliniyor. LDS antenlerin çekim gücü daha fazla ancak suyla temas etmeleri halinde kullanılmaz hale geliyorlar. H-IMA antenler ise daha düşük çekim kuvetine sahip olmalarına rağmen, suyla barışık çalışabiliyorlar.

Samsung bu hamleyle, büyük ilgi gören Sony'nin su geçirmez telefonu Xperia Z1'e rakip bir amiral gemisi yaratmaya çalışıyor gibi görünüyor. Böylece, Samsung'un gelecek telefonlarında su geçirmezliği standart hale getirmesi de mümkün.

Okuyucu Yorumları