Galaxy Note 7 için Samsung'u şok eden karar!

Güvenli olduğu belirtilen Note 7'lerin de yanmaya başlamasının ardından, ABD'li operatörlerden şok bir karar geldi!

Galaxy Note 7 için flaş karar!

Yenilenen ve güvenli olduğu konusunda teminat verilen Galaxy Note 7'lerde yaşanmaya devam eden yanma hadiselerinin ardından Güney Koreli dev için şok bir gelişme daha yaşandı. Buna göre kullanıcılar artık eski Note 7 modellerini AT&T ve T-Mobile gibi GSM operatörleri üzerinden yenileyemeyecek. Yenilenmiş Note 7'lerde yaşanan sorunların ardından bu iki firma ilk Note 7'lerini geri getiren kullanıcılara yenilenmiş Note 7'leri teslim etmeyecek.

ABD'nin en büyük iki GSM operatörünün aldığı bu karar Note 7'nin "güvenli" versiyonlarının artık güvenli kategorisinden bir anlamda resmi olarak çıktığını gösteren ilk hamle olması açısından da dikkat çekici. Konuyla ilgili The Verge'e konuşan bir AT&T temsilcisi şu ifadeleri kullandı: "En yeni raporlara dayanarak, şu aşamada mevcut hadiselere dair detaylı araştırmalar yapılana kadar yeni Note 7'ler için artık değiştirme yapmayı durdurduk. Yine de müşterilerimizi bir AT&T mağazasına gelip, geri çağrılmış bir Note'yi başka bir Samsung akıllı telefon modeli ya da başka bir firmanın modeliyle değiştirmeleri açısından teşvik ediyoruz."

Diğer yandan T-Mobile'dan gelen açıklamada benzer bir doğrultuda: "T-Mobile geçici olarak yeni Note 7'lerin bütün satışlarını ve Note 7 cihazların yeni bir Note 7'yle yapılacak değiş tokuşunu askıya alıyor. Geri çağrılan Note 7'lerini getiren herkes iki fatura döngüsü dahilinde T-Mobile faturalarında bir defalık 25 dolar değerinde bir kredi kazanacaklar."

İşte Samsung'un açıklaması

Henüz resmi olarak ikinci bir geri çağırma duyurusu yapmayan Samsung, konuyla ilgili TechRadar'a şunları söyledi: "Yetkililer ve üçüncü parti uzmanlarla birlikte özenli bir çalışma yürütüyoruz ve ilgili araştırmayı tamamladığımızda bulgularımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bu yaşanan sorunlar oldukça sınırlı sayıda olsa da her bir raporu ciddiye aldığımız konusunda müşterilerimizi temin ederiz. Eğer bir ürün güvenliği sorunu tespit edersek Samsung olarak bu durumu çözmek için CPSC tarafından onaylanmış adımları hızlıca atacağız."

Okuyucu Yorumları