Bir "güvenli" Note 7 daha alev aldı!

"Güvenli" damgası vurulan, yenilenmiş bir Galaxy Note 7 daha alev alıp yandı!

Bir "güvenli" Note 7 daha yandı!

Samsung'un Note 7'leri ilk piyasaya sürdüğü dönemde yaşadığı batarya sorununun firmaya açtığı sorunlar yetmiyormuş gibi Güney Koreli dev bu cihazları geri çağırıp yeniledikten sonra da benzer sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor. ABD'den gelen yeni raporlarda yenilenmiş bir Galaxy Note 7'nin daha alev aldığı ve bu defa cihazın bu esnada şarja da takılı olmadığı belirtiliyor.

Techradar'da yer alan habere göre Michael Klering adlı bir kullanıcının başına gelen hadisede Klering ve eşinin uyandıklarında dumanla dolu bir odayla karşılaştıkları ifade ediliyor. Buna göre duman yoğunluğu o denli fazlaymış ki, Klering'e daha sonra duman zehirlenmesi teşhisi de konulmuş.

Hadisenin daha bir hafta önce yaşanan ve yine yenilenmiş bir Note 7'nin alev almasıyla bir uçağın tahliye edilmesine yol açan olayın ardından meydana gelmesi durumu elbette daha vahim bir hale getiriyor.

Halen uçakta alev alan cihazın yol açtığı sorunu araştıran Samsung bu yeni hadise hakkında henüz bir açıklama yapmış değil. Teoriler arasında elbette Samsung'un yenilediği ve "güvenli" damgası vurduğu bu cihazların daha sonra bir şekilde hasar gördüğü olasılığı da yer alıyor. Diğer yandan bu yenilenen cihazlardaki sorunlar Samsung'un yaptığı yenilemeden kaynaklıysa firmanın bir kez daha genel bir geri çağırma süreci başlatması da mümkün.

Galaxy Note 7 gibi normalde son derece olumlu eleştiriler alan başarılı bir telefonun yaşadığı sorunların bir türlü bitmek bilmemesi elbette hem firma hem de kullanıcılar adına oldukça talihsiz bir durum.

Okuyucu Yorumları