Galaxy Note 7, Sadece Samsung'u Vurmadı!

Galaxy Note 7'de yaşanan fiyasko, sadece Samsung'un canını yakmakla kalmadı, diğer devlere de sıçramaya başladı!

Note 7, sadece Samsung'u vurmadı!

Samsung'un, yaşanan felaketlerin ardından Galaxy Note 7'yi nihai olarak geri çağırmasının etkileri, Qualcomm'un yonga satışlarını da etkiledi. Note fiyaskosunun firmanın yonga gelirlerindeki etkisi aslında fazla büyük olmasa da, Qualcomm yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu durum yine de önümüzdeki yılın ilk finansal çeyreğini olumsuz yönde etkileyecek.

Firmanın bu alandaki tek umudu ise diğer akıllı telefonların satışıyla bu boşluğun zamanla doldurulacak olması. Zira Note 7'nin bazı sürümlerinde Qualcomm'un Snapdragon 820 yongası yer alsa da, oldukça önemli bir satış grafiğine sahip olan Galaxy S7 ya da S7 edge'le karşılaştırıldığında Note 7'nin satışları yine de o kadar büyük değildi.

Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Note 7'nin yarattığı bu zararın, diğer cihaz üreticileri tarafından sunulacak üst düzey cihazlarda Snapdragon yongalarının yer almasıyla karşılanabileceği ifade edildi.

Samsung'un da Note 7'nin yerine geçebilecek yeni bir cihaz üretebileceği de bir ihtimal olarak yer alsa da, Qualcomm'un bütün senaryolara hazır olduğu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları