Galaxy Note 7 üretimi durdu mu?

Samsung, Galaxy Note 7 üretimini kesin olarak durdurdu mu? İşte şirketten gelen kısa açıklama ve bu açıklamanın anlamı...

Galaxy Note 7 üretimi durdu mu?

GÜNCELLEME: Galaxy Note 7 üretimi ve satışı, ani bir kararla tamamen durduruldu. Tıklayın...

Pek çok yayın organında dünden beri, Samsung'un Galaxy Note 7 üretimini durdurduğu haberlerine rastlamış olabilirsiniz. "Güvenli" olduğu söylenerek piyasaya sürülen yeni Galaxy Note 7 modellerinden de yanma ve patlama haberleri gelmesi, üretimin durdurulmasına neden olarak gösteriliyor.

Peki Samsung, Galaxy Note 7 üretimini gerçekten durdurdu mu? İsterseniz önce gelin, Samsung Global'den gelen kısa açıklamaya bakalım: "Samsung Electronics olarak, kalite ve güvenlik standartlarını eksiksiz olarak sunma amacıyla Galaxy Note7'nin üretim takviminde düzenlemeye gidiyoruz."

Bu açıklama her ne kadar net olmasa da, üretim sürecinde bazı taşların yerinden oynadığını görmek zor değil. Güney Koreli bazı kaynaklarda, Samsung'un Galaxy Note 7 üretimini "geçici olarak durduğu" söyleniyor. Samsung'un açıklamasına yapılacak en mantıklı yorum da bu olsa gerek.

Ancak bazı kaynakların, "Samsung artık Galaxy Note 7 üretmeyecek" şeklindeki haberler, anlaşılacağı gibi gerçeği yansıtmıyor. Başka bir deyişle, Samsung'un henüz pes etmeye niyeti yok ve gerekirse, ikinci bir geri çağırma programına da imza atabilir. Ancak daha öncesinde, yeni patlamaların şirket tarafından incelenmesi gerekecek. Bu inceleme sırasında da, Galaxy Note 7 için başlatılan ilk değişim kampanyası da durdurulmuş durumda...

Okuyucu Yorumları