Galaxy Note 7'yi geri çağırmanın Samsung'a maliyeti!

Samsung'un Galaxy Note 7'de yaşadıkları, firmaya ne kadara mal olacak? İşte ilk beklentiler...

Galaxy Note 7'nin Samsung'a zararı...

Geri çağırılan ve yenisiyle değiştirilen Galaxy Note 7'lerin Samsung'a ne kadara mal olacağı, firma tarafından açıklanmasa da 1 milyar dolara yaklaşacağı tahmin ediliyor.

Samsung, pilde yaşanan sorun nedeniyle toplamaya başladığı Galaxy Note 7'lerin değişim maliyeti için "yürek parçalayıcı miktarda" sözcüklerini kullandı. Bloomberg'in tahminlerine göre ise bu yürek parçalayan miktar, 1 milyar civarında olacak. Note 7'de bilinen "pil patlama" olaylarının sayısı yalnızca 35. Ancak pilin yanması yangın çıkarabildiğinden, Samsung'un böyle bir önlem alması gerekiyordu.

Galaxy Note 7'nin yaşadığı bu talihsiz durumun iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın çıkacağı haftaya denk gelmesi, Samsung için işleri daha da üzücü hale getirdi. Bununla birlikte tahmin edilen maliyet, Samsung'un yıllık tahmini geliri olan 20,6 milyar doların yüzde 5'inin altında. Dolayısıyla Samsung'un bu maliyetin altından kalkması mümkün olacak. Sorunun erken teşhis edilmesi, Samsung'un itibarına gelecek zararları da minimuma indirecek.

Yaşananların Samsung ve Apple arasında kararsızlık yaşayanları Apple'ın ürünlerine yönlendireceğinden ise şüphe yok.

Okuyucu Yorumları