Güncellenmiş Expert RAW uygulamasıyla birlikte Galaxy S22 kamerasına yeni özellikler geldi

Samsung, güncellenmiş Expert RAW kamera uygulamasıyla Galaxy S22'lere yeni kamera özellikleri kazandırdığını duyurdu.

Galaxy S22 kamerasına yeni özellikler geldi

Galaxy S22 tanıtılırken Samsung, özellikle telefonun yeni “gece çekimi” özelliklerine vurgu yapmıştı. Şirket, telefonlarının düşük ışık performansını önceki nesil cihazlara kıyasla büyük ölçüde geliştirdiğini iddia etmişti. Kullanıcıların düşük ışık koşullarında daha iyi görüntüler ve videolar çekeceğini belirtmişti.

Ancak yine de, Samsung telefonlarda Pixel serisi de dahil olmak üzere bazı rakip üst düzey akıllı telefonlarda bulunan astrofotografi kamera özellikleri bulunmuyordu. Firma şimdi güncellenmiş Expert RAW kamera uygulamasıyla bu sorunu çözüyor gibi görünüyor.

Samsung, yeni Expert RAW ve Camera Assistant uygulamalarıyla Galaxy S22'nin kamerasına astrofotografi ile ilgili özellikler getirdiğini duyurdu. Expert RAW uygulamasının Astrofoto özelliği ile gece fotoğrafçılığı meraklıları geceleri yıldızlar, takımyıldızlar ve karanlık gökyüzünün net ve parlak fotoğraflarını çekebilir.

Yeni Gökyüzü Kılavuzu özelliği, kullanıcıların takımyıldızların, yıldız gruplarının ve bulutsuların yerini tam olarak belirlemesine olanak tanıyor. Kameranın gelişmiş AI algoritmaları, daha sonra, çok daha pahalı ve üst düzey kamera ekipmanı kullanılmış gibi görünen çekimler yapmak için çoklu segmentasyon ve çoklu çerçeve işleme kullanıyor.

Yeni uygulama aynı zamanda, kullanıcıların aynı sahnenin birden fazla fotoğrafını çekmesine ve ardından bunları üst üste bindirerek çarpıcı görüntüler elde etmesine olanak tanıyan Çoklu Pozlama özelliğini de sunuyor. Astrofoto ve Çoklu Pozlama özelliklerine Expert RAW kamera uygulamasının yeni sürümünün Özel Fotoğraf bölümünden erişilebiliyor.