Galaxy S23 Ultra, oyun performansında Apple iPhone SE'yi zar zor geçebiliyor

Ortaya çıkan bir oyun performansı testi, Galaxy S23 Ultra'nın Phone SE'yi zar zor geçebildiğini gösteriyor.

Galaxy S23 Ultra, Apple iPhone SE'yi zar zor geçebildi

Ön siparişlerini veren alıcılar için bu hafta Galaxy S23, S23 Plus ve S23 Ultra telefonları gönderilmeye başlanacak. Telefonlar, harika performans sunabilen etkileyici donanımlara sahip. Genel olarak özel bir Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 çipinin yanı sıra, daha hızlı depolamaya ve daha hızlı RAM'e sahip olduğu biliniyor. Ancak Galaxy S23, görünüşe göre en hızlı telefon olmayı başarabilmiş değil.

Kısa süre önce yapılan bir oyun performansı testi, Galaxy S23 Ultra'nın Apple'ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone SE ile neredeyse aynı seviyede olduğunu gösterdi. iPhone SE, iPhone 13 serisi ve temel iPhone 14 modelleriyle aynı A15 Bionic çipine sahip.

Golden Reviewer YouTube kanalı, Galaxy S23 Ultra'yı diğer akıllı telefonlar için kullandığı Genshin Impact oyun testinden geçirdi.

En iyi Galaxy S23 modeli olan Ultra, YouTuber'ın daha önce test ettiği tüm Samsung telefonların önüne geçmeyi başardı. Ancak telefon, performansıyla ilk 10'da yer alamadı; 10 dakikalık oyun seansında saniyede ortalama 55 kareye ulaştı. Ayrıca maksimum 43,6°C sıcaklığa kadar çıktı.

Galaxy S23 Ultra'nın hemen altında iPhone SE 2022 yer alıyor. Orta sınıf telefon, 45,1°C sıcaklığa çıkarak saniyede 54 kareye ulaşabiliyor. iPhone'un ortalama güç tüketimi, iPhone için başka bir büyük avantaj olarak öne çıkıyor. Samsung ise şu anda Apple ile aynı verimliliği sunamıyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max (A16 Bionic) ve iPhone 14 Plus'tan (A15 Bionic) daha kötü performans gösteriyor. Ayrıca, iPhone 14 ve 14 Plus, iPhone 13'ten biraz daha iyi bir A15 modeline ve çok daha iyi soğutmaya sahip.

Belki de ilginç olan, diğer Snapdragon 8 Gen 2 destekli cihazların aynı testte daha iyi performans göstermesi. Xiaomi 13 Pro, saniyede 59,4 kareyi aşarak yalnızca en yüksek 39,3°C sıcaklığa ulaştı. Geçtiğimiz yılın Snapdragon 8 Gen 1 Plus çipine sahip diğer Xiaomi üst seviye telefonları da, yayınlanan tabloda görüldüğü gibi, gerçek hayattaki oyun testinde Samsung'un 2023 amiral gemisinden daha iyi performans gösterdi.

Diğer Samsung telefonlarına baktığımızda ise, yeni telefonun Galaxy S22 Ultra'dan çok daha iyi bir oyun cihazı olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yılın amiral gemisi, oyun testinde saniyede 42,1 kareye ulaştı ve bu süreçte 46,5°C'ye kadar ısındı.

Sonuç, daha önceki Galaxy S23 Ultra performans testleri ile aynı gözüküyor. Yeni telefonlar, geçtiğimiz yılın Galaxy S22 serisinden üstün olan üst düzey donanıma sahip. Ancak yeni telefonlar var olan en güçlü telefonlar değil. Hem yazılımın optimize edilmesi hem de telefonun soğutulması söz konusu olduğunda Samsung'un hala yapması gereken çok iş var gibi gözüküyor.