Galaxy S24, telefon konuşmalarını gerçek zamanlı olarak çevirecek

Samsung, Gauss yapay zekasının ardından, telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak çevirebilecek yeni yapay zeka tabanlı AI Live Translate Call özelliğini duyurdu.

Galaxy S24, telefon konuşmalarını gerçek zamanlı olarak çevirecek

Geçtiğimiz günlerde Samsung, müşterilerin gelecekteki cihazlarda kullanacağı üretken yapay zeka dil modeli Gauss'u resmi olarak tanıtmıştı. Şirket, Kore'deki AI Forum etkinliğinde bu ChatGPT rakibiyle ilgili yaptığı çalışmaları doğruladı. Gauss muhtemelen Galaxy S24 telefonlarla birlikte piyasaya sürülecek, ancak Samsung henüz bununla ilgili bir şey söylemedi.

Şirket geçtiğimiz günlerde önümüzdeki yıl bir yapay zeka telefonu piyasaya süreceğini de açıklamıştı. Galaxy S24 telefonlar muhtemelen bu rol için en uygun olanları.

Samsung, Gauss'un üç bileşeni olduğunu söylüyor. Bunlar Gauss Language, Gauss Code ve Gauss Image. Bunların hepsi ChatGPT, Google Bard ve diğerleri gibi rakip ürünlerde bulunan deneyimlere uygun üretken yapay zeka özellikleri. Ancak ardından Samsung, yakın gelecekte telefonlara gelecek belirli bir AI özelliğini de tanıttı.

Yapay zeka destekli canlı çeviri: AI Live Translate Call

Bu özelliğin adı "AI Live Translate Call" ve muhtemelen birkaç ay içinde Galaxy S24 telefonlarla birlikte piyasaya sürülecek. Bununla birlikte, Samsung şu anda herhangi bir taahhüt vermek yerine yalnızca üretken yapay zeka üzerindeki çalışmalarıyla ilgileniyor.

AI Live Translate Call, farklı bir dil konuşan insanlarla telefonda konuşmanızı sağlayacak. Karşı tarafın söyledikleri, akıllı telefon tarafından gerçek zamanlı olarak tercüme edecek. Samsung, bu özelliğin cihaz üzerinde çalışacağını, yani verilerin asla Samsung'un sunucularına ulaşmayacağını söylüyor. AI Live Translate Call, siz konuşurken hem ses hem de metin çevirileri sunacak.

Başka dillerdeki insanlarla konuşmak için çeviri uygulamalarını zaten kullanıyoruz. Ancak Samsung'un sunduğu özellik, insanların telefonda söylediklerini, söylerlerken anlamınıza olanak sağlıyor. Samsung'un bahsettiği kadar sorunsuz çalışması koşuluyla, bu özellik çeşitli durumlarda kullanışlı olacaktır.