Galaxy S4 Active: ÖN İNCELEME!

Samsung'un yeni "sağlam" Galaxy S4'ü Active, normal Galaxy S4'ten daha mı iyi? Denedik!

Galaxy S4 Active: ÖN İNCELEME

Galaxy S4 Active'i yakından görmek isterseniz, galerimize tıklamanız yeterli!

Galaxy S4 Mini'yi uygun fiyatlı bir cep, S4 Zoom'u ise bir kamera cebi olarak adlandırabiliriz. Samsung'un bu iki S4'ü, odaklandıkları işlevlere yer açmak için gerçek Galaxy S4'ün bazı güçlerinden fedakarlıkta bulunuyorlar.

Ancak bu durum, Galaxy S4 Active için o kadar da geçerli değil. Sağlam yapısıyla öne çıkan S4 Active'in teknik özellikleri, kağıt üzerinde Galaxy S4'e oldukça yakın.

"Kılıfsız taşıyabileceğiniz bir Galaxy S4" olarak tanımlayabileceğimiz S4 Active'in S4'ten farkları arasında ekranının AMOLED olmaması ve kamerasının 8 megapiksele düşürülmüş olması var. Bu iki fark dışında iki cep arasında çok önemli farklar yok.

Darbelere karşı dayanıklı bir cep olan S4 Active, haliyle Galaxy S4'e göre biraz daha kalın ancak S4'ün Qualcomm sürümündeki dört çekirdekli 1.9GHz işlemcinin aynısına ve 2GB RAM'e sahip.

S4 Active'i "Active" yapanlar

S4 Active'i

S4 Active'i "Active" yapanlar

Galaxy S4'te olmayıp S4 Active'de olan özellikler arasında su geçirmez portlar, IP67 toz ve su geçirmezliği oranı, daha sağlam bir arka kapak var. Telefonu elimize aldığımızda bu kapağın telefonu merdivenden yuvarlandığında bile koruyacağı hissine kapıldık.

Ekranı eldivenle kullanabilme, S Health sağlık uygulamaları, su altı çekimleri için gayet etkileyici bir Aqua Mode, cebin sunduğu işlevler arasında.

Peki S4 Active'i hayatınızın içine sokmak ve onu kullanmak nasıl bir duygu? S4 Active ile tecrübenizin Galaxy S4'ten kalır bir yanı olmayacak. Denediğimiz ön-üretim modeli aynı S4 gibi çok hızlı çalışıyordu. Cebin arayüzü içerisinde ve internette dolaşmak sorunsuz ve akıcıydı.

Active'in tasarımında sizi etkileyecek birçok detay var. Örneğin basılması kolay menü, giriş ve geri düğmeleri; arka kapağın gözenekli yapısını temel alıyor. Tasarımdaki detayların cebin hissiyatını Galaxy S4'e göre daha "kaliteli" kıldığını söylemeliyiz.

Telefonun arka tarafındaki dekorasyon amaçlı olduğunu düşündüğümüz "vidalar", onun darbelere karşı kolayca yenik düşmeyeceğinin bir işareti gibi. Telefon, bir standa bağlı olduğundan onu yere atmak gibi denemeler yapamadık; ancak cebi bükmeye çalıştığımızda bunun hiç de kolay olmadığını gördük.

Sony'yi sinir edecek yön ve ilk yorum

Sony'yi sinir edecek yön ve ilk yorum

Sony'yi sinir edecek yön ve ilk yorum

S4 Active su geçirmezliği için Sony'nin aksine portları üzerinde çeşitli kapaklara ihtiyaç duymuyor. Örneğin kulaklık girişi, ıslansa da sorun çıkarmıyor.

Telefonun arka kapağı, aynı Galaxy S4'ünkü gibi çıkartılıyor. Altında ise tabi ki bir microSD yuvası ve çıkartılabilir pil var.

S4 Active'de bulunan yeni kamera modu Aqua, su altında çektiğiniz fotoğraflardaki bulanıklığı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Dokunmatik ekran su içerisinde çalışmadığından fotoğrafları ses düğmesiyle çekmeniz gerekiyor. Buradan tahmin edebileceğiniz üzere telefonun üzerinde fotoğraf çekmeye yönelik özel bir düğme (maalesef) yok.

İlk kararımız

Samsung Galaxy Active ile geçirdiğimiz sayılı dakikalar boyunca ondan oldukça etkilendik. Sağlam yapısı ve S Health gibi uygulamalar sayesinde cep, egzersizlerinizde en yakın yardımcınız olabilir. Cihazın 5 inç'lik full HD ekranı ve güçlü donanımı, onun S4'ten geri kalmadığının ispatı.

Peki Galaxy S4 Active için "Galaxy S4'ten daha iyi" diyebilir miyiz? Bu zor bir soru, zira S4 şu an dünyanın en iyi cepleri arasında. S4 Active'in ek ağırlığı ve kalınlığı, rahatlıkla fark edilebilecek düzeyde.

Galaxy S4 Active'i yakından görün!

Okuyucu Yorumları