Galaxy S4 tamam; sıra geldi Galaxy S5'e...

Çıkmasına muhtemelen 1 sene olan Galaxy S5'i hangi yenilikler başarıya ulaştırabilir?

Sıra geldi Galaxy S5'e...

Daha büyük ve daha yoğun ekranlı, daha ince ve daha hızlı Galaxy S4 ile sonunda tanıştık. Samsung'un amiral gemisi cebi, kusursuzluğa oldukça yakın. Peki Koreli devin Galaxy S5'te geliştirebileceği şeyler yok mu? Tabi ki her zaman geliştirilecek alanlar, ekleyecek yeni işlevler var. Samsung'un özellikle HTC One gibi güçlenen rakiplerini dikkate alması ve bir sonraki amiral gemisini ayırt edici özelliklerle donatması gerekiyor. İşte Galaxy S5'i başarıya ulaştıracağını düşündüğümüz birkaç özellik.

Esnek tasarım

Plastik kasa telefonu hafif tutmaya yardımcı olsa da şu sıralarda HTC One gibi ceplerin alüminyum kasaları kullanıcıların ilgi odağı olmayı başarıyor. Samsung da Galaxy S5'te cam ve metali bir araya getirerek Apple'ın ve diğer rakiplerinin canını biraz sıkabilir.

Bir başka fikir ise Samsung'un Youm teknolojisini S5'e getirmesi. Tabi ki tamamen esnek bir cepten bahsetmiyoruz, zira bu teknoloji için biraz beklememiz gerekiyor.

Daha yüksek kapasiteli pil ve stereo hoparlörler

Daha yüksek kapasiteli pil ve stereo hoparlörler
HTC One

Daha yüksek kapasiteli pil

Pil ömründe pil kapasitesi kadar işletim sistemi ve optimizasyonlar da rol oynuyor. Ancak Samsung'un ileri teknolojisini kullanarak 4.000mAh'lik bir pili telefona sıkıştırmayı başarması halinde, Android'li rakiplerini bir kenara atması kolay olabilir.

Stereo hoparlörler

HTC, One ile iki hoparlörü telefonun ön yüzüne koymak gibi bir girişimde bulundu. Başta garip gibi görünse de hoparlörlerin ses kalitesi, sizi etkileyecek kadar iyi. Galaxy S4 ise arka yüzündeki küçük hoparlör ızgarasıyla yetinmeye devam ediyor.

Samsung'un birkaç S4'ü ses merkezi haline getirebilen Group Play işlevi, tabi ki harika. Ancak şirketin hoparlör kalitesi için bir sene içinde daha iyi şeyler yapabileceğine inanıyoruz.

FM radyo ve daha temiz bir TouchWiz

FM radyo ve daha temiz bir TouchWiz

FM radyo

Galaxy S4, radyo işlevi olmaksızın gelen ilk Samsung Galaxy cihazı. FM radyosunu herkes kullanmasa da, aramızda sıkça radyo dinleyen bir kitle de var.

Samsung, bu denli bir uç cebi kullananların akış radyolarını kullanacağını, FM radyosu gibi eski teknolojileri kullanmayacağını söylüyor. Ancak akış üzerinden radyo dinlemek için kesintisiz bir 3G bağlantısına ihtiyacınız ve bir veri paketine ihtiyacınız var. Telefonunuzun 3G sinyalini alamadığı yerlerde ise radyodan mahrum kalacaksınız demektir.

Daha temiz bir TouchWiz

Google ve Samsung, şarkıları, filmleri, kitapları ve uygulamaları rakip uygulamalar yoluyla size aynı anda satmaya çalışıyor. Bu ise kullanıcıyı yoran bir durum. Telefonun uygulama listesi, akıllı cep dünyasına yakın olmayan bir kullanıcı için biraz kafa karıştırıcı.

Samsung'un Google ile beraber çalışarak gelirleri paylaşmanın bir yolunu bulması gerekiyor. Ancak böyle bir şeyin yaşanma ihtimali düşük, çünkü Google Samsung'dan yana davranmak istemeyecektir. Dahası Samsung'un da Google'dan bağımsız hale gelmek istediği biliniyor.

Okuyucu Yorumları