Galaxy S4 Zoom: ÖN İNCELEME

Samsung'un en acayip Galaxy S4'ü olan Zoom'u canlı canlı denedik... İşte ilk izlenimlerimiz...

Galaxy S4 Zoom: ÖN İNCELEME

Samsung'un uzun zamandır konuşulan Galaxy S4 Zoom'u en sonunda resmi olarak tanıtıldı. Londra'da yapılan tanıtım etkinliğinde ortaya çıkan yeni Galaxy S4 modelini, sizler için inceleme fırsatı bulduk. İşte ilk izlenimlerimiz...

Galaxy S4 Zoom dendiğinde aslında aklımıza Samsung'un 2 farklı cihazının birleşimi geliyor: Bir tarafta Galaxy S4 cep telefonu, diğer tarafta da Galaxy Camera... Ama ilk bakışta bunu görmek biraz zor. Bizim hissettiğimiz, bir yanda Galaxy S4 mini, bir yanda da 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera oldu.

Öncelikle tasarımdan başlayalım. Cihaz, bir cep telefonundan çok, bir kameraya benziyor ve bu durum son derece doğal. Ağırlığının veya kalınlığının biraz fazla olduğunu söylememize ise herhalde gerek yok. Yine de bu cihaz kimlerin satın alacağını düşündüğümüzde, ağırlık ya da kalınlığın bir sorun olmayacağını rahatlıkla söylemek mümkün. Her halükarda, bir kamera ve bir de cep telefonu taşımaktan daha rahat olacağı kesin.

Fotoğraf çekerken ne kadar rahat?

Fotoğraf çekerken ne kadar rahat?

Fotoğraf çekimlerinde cihaz ele son derece iyi oturuyor. Ama konu telefon olduğunda, tasarım biraz zorluk çıkartabiliyor. Belki de Samsung'un 5 inç yerine cihazda 4.3 inç'lik bir ekran kullanmasının altında yatan neden bu olabilir. Eğer Galaxy S4 Zoom daha büyük olsaydı, özellikle telefon kısmında ergonomi sorunları ortaya çıkabilirdi.

Cihazın ekranı Super AMOLED teknolojisi ile üretilmiş. Bu sayede, yoğun ışık altında bile ekranın görünürlüğü neredeyse hiç etkilenmiyor.

Cihazın işletim sistemi Android 4.2.2 Jelly Bean. 1.5 Ghz, çift çekirdekli işlemci, 1.5 GB RAM ile desteklenmiş. Bu ikili, gerek Android uygulamalarında, gerek fotoğraf kısmında yüksek performans sağlamayı başarıyor. Fotoğraf çekiminde bir sorun yok; iki fotoğraf çekimi arasında geçen süre oldukça kısa. Ama iş fotoğrafları düzenlemeye gelince, işlemcinin biraz zayıf kaldığı gerçeği hemen ortaya çıkıyor. Yine de son kararı vermek için, Galaxy S4 Zoom'u test merkezimizde ağırlamamız gerekiyor.

Kamera özellikleri ve performans

Kamera özellikleri ve performans

Galaxy S4 Zoom, NFC ve Bluetooth gibi kablosuz iletişim seçeneklerine de sahip. Sahip olduğu pil ise 2.330 mAh kapasite sunuyor. Bu kapasite, tahminimize göre, 1 gün için yeteck gücü sunabilir.

Galaxy S4 Zoom için en önemli konu, kuşkusuz fotoğraf kalitesi ve performansı. Telefon olarak Galaxy S4 mini seviyesinde derken, kamera olarak yüksek performans aldığımızı itiraf etmeliyiz. Özellikle çift kademeli mekanik denklanşör, neredeyse kusursuz sayılabilecek bir hassasiyete sahip. Bu denklanşörü, aynı zamanda kamerayı aktif hale getirmek için de kullanabiliyoruz. Denklanşörün etrafındaki halka ise, cihazın bize sunduğu 10X optik zumu kontrol etmemizi sağlıyor. Zumun hareket hızı, neredeyse üst düzey bir kameradan bekleyeceğimiz kadar iyi.

Kamera, kullanıcılara 25 farklı çekim modu sunuyor. Hangi modu seçeceği konusunda kararsız kalanlar ya da fikri olmayanlar için, otomatik çekim modu da emra amade... Çekilen fotoğraflar, en azından ekranda görebildiğimiz kadarıyla son derece net; renkler son derece canlı ve temiz. Ama tabii ki son kararımız, yine ayrıntılı bir test sonucunda verebileceğiz.

Galaxy S4 Zoom, her ne kadar iyi bir fikir gibi görünse de, ne kadar ilgi çekeceğini kestirmek güç. Telefon olarak sıradan özellikler sunan Galaxy S4 Zoom, kamera konusunda tabii ki piyasadaki tüm kameralı telefonlardan fazlasını sunuyor. Ama kaç kişinin böyle bir cihaza sahip olmak isteyeceği büyük bir soru işareti. Özellike son dönemde, optik zum özelliği sunmasalar bile kusursuz fotoğraflar çeken telefonların arttığını düşünürsek, Samsung'un işinin zor olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz...

Okuyucu Yorumları