Galaxy S8, Bu iPhone İşlevle Gelebilir!

Samsung'un yeni amiral gemisi, bu yeni bilgiye göre iPhone'un önemi bir özelliğine de sahip olacak!

Galaxy S8'e iPhone işlevi geliyor!

Yeni raporlar, Galaxy S8'in basınca duyarlı bir teknolojiye yer vereceğini söylüyor. Bu iddialar doğruysa Samsung'un bir sonraki amiral gemisinin iPhone'dan biraz ilham alacağı söylenebilir.

The Investor'e konuşan kaynaklara göre Samsung, OLED ekranlarda çalışacak bir 3D Touch sensörü üzerinde çalışıyor. Böylece Apple, iPhone 8'de OLED ekran kullansa bile 3D Touch yeteneklerini sunmaya devam edebilecek. Ancak iddiaya göre Samsung, bu teknolojiyi kendisi de kullanacak. Örneğin Galaxy S8'in ekranının alt tarafındaki sanal home düğmesi basınca duyarlı olacak ve kullanıcılar, daha kuvvetli veya hafif basışlarla farklı ekranlara veya menülere ulaşabilecekler.

Kaynak sadece home düğmesinden bahsediyor ancak "geri" ve "son uygulamalar" düğmelerinin de basınca duyarlı olması bizi şaşırtmayacak. Galaxy S8'in ekranının geri kalanı basınca duyarlı olmayacak ancak Galaxy Note 8'in tüm ekranının basınca duyarlı olması mümkün.

Huawei P9'un OLED ekranı basınca duyarlılık sunuyor, bu yüzden bu işin neden Samsung'u zorladığını düşünmüş olabilirsiniz. Bunun nedeni Samsung'un Galaxy S8'de ve iPhone 8'de daha yüksek bir hassasiyet ve daha çok basınç algılama seviyesi sunmak istemesi.

Okuyucu Yorumları