Galaxy S8'in İris Tarayıcısını Hack'lediler!

Samsung'un "çok güvenli" sözcükleriyle tanıttığı göz tarama işlevi, Alman hacker grubu tarafından bu yöntemle delindi!

Galaxy S8'in iris tarayıcısı hack'lendi!

Samsung Galaxy S8'in iris tarama işlevinin yüzde yüz güvenli olmadığı, kilidi aştığını söyleyen Alman hacker'lar tarafından ispat edildi.

Herhangi bir güvenlik önlemi için "aşılmaz" demek oldukça ciddi bir iddia ancak Samsung, kendi web sitesinde Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın iris tarayıcısı için "Aşılmaz bir güvenlik" sözcüklerini kullanıyor. Ancak biyometrik kilit açma yöntemlerinin çoğunun aşılabilir olduğu biliniyor.

Galaxy S8'in İris Tarayıcısını Hack'lediler!

Daha önce iPhone'un parmak izi sensörünü hack'leyen grup, bu sefer Galaxy S8'in iris tarayıcısını kandırdı. Yine de bu iş çok kolay değil ve hacker'lara göre bazı aksesuarlara ihtiyacınız var.

Chaos Computer Club, güvenliği aşmak için şunları kullandı:

  • Kurbanın yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafı.
  • Göz fotoğrafını bastırmak için lazer yazıcı.
  • Gözün kavisini taklit etmek için bir kontakt lens.

Fotoğrafı çekerken gece modunu kullanmakta fayda var çünkü Galaxy S8'in iris tarayıcısı, kızılötesi ışıkla çalışıyor. Hacker'lara göre Galaxy S8'i hack'lemek için gerekenlerin maliyeti, Galaxy S8'den daha az.

Grup, telefonu hack'lerken Samsung'un lazer yazıcısı kullandığını söyleyerek firmayla eğlenmeyi de ihmal etmedi.

Galaxy S8'in İris Tarayıcısını Hack'lediler!

Bu hack sizi fazla korkutmasın çünkü kilit yöntemlerinin çoğu aşılmaz değil. Telefonunuz bir başkasının eline geçerse hızlı davranıp, onu uzaktan temizleyebilir ve verilerinizi güvende tutabilirsiniz. Elbette Samsung'un bu hack'i dikkate alıp, Galaxy Note 8'de daha güvenli bir iris tarama işlevi sunmasını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları