Galaxy S8+'ın Pil Ömrü, Endişeleri Ortadan Kaldırdı!

Galaxy S8+'ın pil ömrü teste tabi tutuldu, telefonu sabırsızlıkla bekleyenleri sevindirecek bir sonuç çıktı!

Galaxy S8+'ın pili test edildi!

Samsung geçen hafta gerçekleşen tanıtımdan bu yana Galaxy S8'in farklı yönlerini övse de, önemli bir konudan pek bahsetmedi: Pil ömrü. Peki endişelenmenize gerek var mı? Görünüşe bakılırsa Galaxy S8+ için hayır; en azından Phone Arena'nın testlerine bakarsak.

Phone Arena, testlerde Galaxy S8+'ın tek şarjla tam 8 saat açık kalabildiğini keşfetti. Bu performans, Galaxy S8+'ı Android'li telefonlar arasında listenin en üstüne yaklaştırıyor. Galaxy S8+'ta 3.500mAh'lik bir pil bulunuyor. Pixel XL ve OnePlus 3T'de de yaklaşık olarak aynı kapasitede bir pil var ancak S8+'ın ek bir saat pil ömrü sunduğu görülüyor.

Ancak her pil testinde olduğu gibi bu test için de geçerli olan bir durum var: Pil ömrü, kullanım şekline ve birkaç faktöre göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Samsung, telefonun çözünürlüğünü varsayılan olarak Full HD+ 1080p (2220x1080) ayarlıyor ve bu çözünürlük, mümkün olan en keskin görüntüyü vermiyor. Çözünürlüğü ayarlardan QHD+ (2960 x 1440) olarak değiştirmeniz mümkün ancak bunun pil ömrünü hissedilir derecede etkileyeceği düşünülüyor. Buna ilave olarak Phone Arena'nın Galaxy S8+'ın Exynos sürümünü test ettiğini ekleyelim; bunun da pil ömründe etkisi olabilir.

Ekran kadar önemli olan pil ömrü konusunda Galaxy S8+, sahiplerini hayal kırıklığına uğratmayacak gibi görünüyor. Telefonun ekranını tek şarjla sekiz saat açık tutabilmek, çoğu kullanıcıyı mutlu etmeye yetecektir...

Okuyucu Yorumları