Galaxy S8'lerde İki Farklı Kamera Var!

Samsung'un, geçen sene Galaxy S7'de olduğu gibi her Galaxy S8'i aynı üretmediği, bu bileşenin farklılık gösterdiği ortaya çıktı!

Her Galaxy S8 aynı değil!

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ikilisinde kullanılan kameraların, S7 ve S7 Edge'de olduğu gibi iki farklı kaynaktan geldiği Sammobile tarafından "doğrulandı".

Buna göre bazı Galaxy S8 ve S8+'ların arka kamerasında System LSI tarafından üretilen S5K2L2 ISOCELL sensörü kullanılıyor. Bazı cihazlarda ise Sony'nin yeni IMX333 kamera sensörüne yer veriliyor. Her iki sensör de 1/2,55 inç ve 12,2 megapiksel çözünürlüğe sahipler, Dual Pixel phase-detection otomatik odaklanmayı, OIS'i destekliyorlar. F1,7 diyafram ve 4K video kaydı, iki sensörün ortak özellikleri arasında. Bu yüzden kamera kayıtları muhtemelen birbirine benzer görüntüler ortaya çıkaracak.

Galaxy S8'lerde İki Farklı Kamera Var!

Ön kamerada da benzer bir durum söz konusu. Bazı Galaxy S8 ve S8+'lar, Sony'nin IMX320 sensörünü kullanırken bazıları System LSI'nın S5K3H1 sensörüne yer veriyorlar. Her iki sensör de 8 megapiksel çözünürlük, otomatik odaklanma işlevi ve QHD video kaydı desteği (HDR ve EIS devre dışı) ile geliyor.

Galaxy S8'lerde İki Farklı Kamera Var!

Hangi sensörle gelirse gelsin, Galaxy S8 ve S8+'ın kamerasının etkileyici sonuçlar sergilemesini bekleyebilirsiniz. Sensörlerin performansı arasında belirgin bir fark olup olmadığını telefonlarla yapılacak testler ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları