Galaxy S9'un Değişken Diyaframı Nasıl Çalışıyor?

Galaxy S9'un telefonlarda bir ilk olan "değişken diyaframlı kamerası" nasıl çalışıyor? Cevap, bu videoda

Galaxy S9'un kamerası neden farklı?

Galaxy S9, değişken diyaframa sahip piyasadaki ilk telefon. Samsung'un yeni telefonunun 12 megapiksellik arka kamerası, f/1,5 diyaframdan f/2,4 diyaframa otomatik olarak veya elle geçebiliyor.

Peki bu donanımın nasıl çalıştığını merak ettiğiniz oldu mu? Yeni bir video, merakımızı giderdi.

YouTube yayıncısı JerryRigEverything'in paylaştığı yeni videoda Galaxy S9'un kamerası parçalarına ayrılarak yakından inceleniyor. Bu ilk sensörün Galaxy S9 Plus'ta da aynı olduğunu belirtmekte fayda var. Videoda değişken diyaframın donanımsal olarak nasıl çalıştığı detaylarıyla anlatılıyor.

Optik görsel dengeleme işlevinin varlığı, videoda hemen fark ediliyor. Lens, küçük hareketlerle fotoğraf ve videoları mahveden titreşimleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Diyafram değişikliği ise lensin dışında gerçekleşiyor. Bu, kameranın etrafındaki metal koruma çıkarıldığında görülebiliyor. Kontrol mekanizması sol tarafta, küçük bir anahtarın göründüğü yerde bulunuyor. Diyaframdaki değişiklik, kamera içerisinde yazılımsal ve otomatik olarak gerçekleşiyor.

Diyafram geçişleri ve optik görsel dengeleme işi, mıknatıslarla yapılıyor. Mıknatıslar, kamera koruması altındaki bakır bobinlerle hizalanıyor. Özetle karşımızda ilginç ve karmaşık bir donanım var.

Değişken diyaframın amacı, diyaframı ortamdaki ışık miktarına göre ayarlayarak daha iyi bir görüntü elde etmek. f/1,5 düşük ışıkta daha fazla ışık yakalayabilirken f/2,4 gün ışığındaki fotoğrafların aşırı pozlanmasını engelliyor.

Detaylı Galaxy S9 incelememizi henüz okumadıysanız, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz!

Okuyucu Yorumları